Vandaag, op zondag 3 december 2023, start een nieuwe chapter in Fortnite. Chapter 5: Underground brengt grote veranderingen aan de populaire Battle Royale game van Epic. In dit artikel lees je hoe lang de downtime van de servers duurt.

Fortnite is in Downtime gegaan om v28.00 van de game uit te kunnen rollen. Dit betekent dat de game volledig offline gehaald is en er dus niet gespeeld kan worden, een gebruikelijke procedure vlak voor de start van een nieuwe chapter.

Het spel van Epic Games is omstreeks 05:15 uur afgelopen nacht (Nederlandse tijd) offline gehaald. Meestal duurt de downtime rond de 5 tot 7 uur, maar dit kan per update verschillen. Als we van dit gemiddelde uitgaan, dan zullen de servers van Fortnite op zondagochtend 3 december rond 12:00 weer online gaan en zal het nieuwe Chapter starten. Dit is echter niet met zekerheid te zeggen. De update die Fortnite aan de game gaat geven is enorm en mogelijk duurt het dus langer.

Chapter 5: Underground

Het eerste seizoen van een nieuwe chapter start op zondag 3 december 2023 rond 12:00 uur Nederlandse tijd. De start van het seizoen werd gevierd met een optreden van Eminem, waarvan de beelden inmiddels ook online terug te kijken zijn (hier). De lancering van het evenement ging niet zonder slag of stoot, er waren enorme wachttijden om het event bij te wonen en veel spelers is het niet gelukt om in te loggen. Fortnite heeft hiervoor excuses aangeboden en gaat spelers me extraatjes compenseren, zoals je hier hebt kunnen lezen.

De hype voor het nieuwe chapter is bijzonder groot. Fortnite gaat het spel en de wereld van Fortnite drastisch veranderen, zoals we ook al in de eerste beelden van Chapter 5: Underground zagen. Ook wordt er een LEGO-wereld aan Fortnite toegevoegd en gaat er een samenwerking met Rocket League komen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties