Atlus toont ons Metaphor: ReFantazio

Tijdens een livestream van ontwikkelaar Atlus kregen we eindelijk een releasedatum voor deze nieuwe game. Daarnaast werd er ook een stuk gameplay getoond.

Metaphor: ReFantazio werd vorig jaar al aangekondigd door Atlus, de studio achter onder andere de Persona-games, maar daarna verdween de game eerlijk gezegd weer wat van mijn radar. Tot nu dan, want de beelden die ons getoond werden zien er erg lekker uit!

De game krijgt een middeleeuwse setting en speelt zich af in het Verenigd Koninkrijk van Euchronia, een koninkrijk dat onderverdeeld is in drie landen en acht stammen. Het verhaal van Metaphor begint met chaos wanneer de koning wordt vermoord. Dit is ook het moment waarop het hoofdpersonage instapt samen met zijn partner Galica. Samen moeten ze de vloek die heerst op de doodgewaande prins verbreken. Om dit voor elkaar te krijgen moeten ze meedoen in een toernooi voor de troon wat weer leidt tot allianties met mensen van de verschillende stammen.

Qua gameplay wordt Metaphor: ReFantazio een mix van real-time en turn based gevechten. Je kunt samenwerken met verschillende personages wat weer nieuwe mogelijkheden en aanvallen kan opleveren. Je moet dungeons verkennen, vriendschappen opbouwen, nieuwe equipment verzamelen enzovoort.

Ik ben in elk geval ontzettend benieuwd naar deze game! Metaphor: Refantazio komt naar de Xbox op 11 oktober van dit jaar. Wie de volledige livestream terug wil zien kan onderstaande video bekijken.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
eddiem1974
1 maand geleden

Dit ziet er geweldig uit. Wordt er zeker een die op mijn series X gespeeld gaat worden.