Van de studio die je Starfield heeft gebracht, komt nu een update voor de Xbox Series X|S, pc en PS5 van een game die uit 2015 komt, Fallout 4. Weet je welke game ook in 2015 uit kwam? The Witcher 3 en die heeft ook een update gehad vorig jaar. Zullen we de updates eens vergelijken?

De populariteit van Fallout is enorm toegenomen door de serie. Het aantal spelers van de game is de lucht in geschoten. Fallout ontwikkelaar Bethesda pakt dit moment maar graag aan om een update uit te rollen voor Fallout 4 voor ‘next-gen’ (volgens mij is het al lang current-gen).

Wat houdt deze update in? Weinig. Erg weinig. En dat na twee jaar wachten. Bethesda is niet geheel onbekend met teleurstelling na Redfall en Starfield, maar deze update gooit mooi weer een extra laagje op de stapel. Zo krijg je welgeteld 0 grafische verbeteringen en op de consoles hooguit een stabiele framerate. Maar hey, op de consoles wordt het er in ieder geval niet slechter op. Maar op de pc wel.

Doe maar niet, Bethesda

De patch problemen liggen vooral bij de pc spelers want die hebben al mods geïnstalleerd en daar denkt die nieuwe patch anders over. Die zorgt ervoor dat bepaalde mods niet meer werken. Sterker nog, de ultrawide support van Bethesda voor het scherm doet het eigenlijk niet terwijl een bestaande patch van de mod community het wel doet.

Heb je een RTX 4090 uit 2024, de beest van de videokaart markt? Leuk, maar je zult uitkomen op 80fps (voor een game uit 2015 hè). Super joh, die Creation Engine. Echt top. Ik kan je een lijstje geven van wat er niet meer werkt op de pc, maar dat is allemaal vrij technisch (met Fallout 4 Script Extender dingetjes). Deze patch van Bethesda is voor op de pc in ieder geval een gevalletje ‘doe maar niet, Bethesda’. Maar hé, je krijgt Power Armor en wapenskins! Wooptiedooo!

Hoe dan wel?

Toevallig ben ik op de pc begonnen met een nieuwe playthrough van The Witcher 3 naar aanleiding van de update vorig jaar. En nog toevalliger is dat die game ook in 2015 uit kwam. Als je de game op de pc speelt, dan had The Witcher 3 net zo goed dit jaar kunnen uitkomen. Zo mooi is het! Raytracing is toegevoegd waardoor de belichting ineens een heel stuk realistischer is maar ook echt bijdraagt aan de sfeer. Hierdoor kan de game alleen al gelijk meekomen met de andere games van dit jaar. Daarnaast zitten er scherpere textures in, nieuwe modellen van objecten en zijn gezichten etc. verbeterd. Je krijgt ook nog eens support voor DLSS waardoor je alles op ‘ultra+’ kunt spelen op zo’n 80 fps (met een RTX 4070). Dat willen we zien met een ‘next-gen’ update! Niet een patch die eigenlijk je game gewoon breekt op de pc.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties