Iedere week staat er een XBNL Originals voor je klaar. Dat zijn events in Forza Horizon 5 die voor en door de XBNL-community gemaakt zijn. Nadat we de vulkaan zo vaak hebben beklommen dat hij van ons mag barsten, is het nu tijd om terug te keren naar het verhard. Lukt het jou om de snelste tijd neer te zetten in een bestelbusje?

Het XBNL Originals #5 event zit er weer op. Dukie1987H zette de snelste tijd neer en pakt daarmee opnieuw de titel ‘XBNL Koplamp van de Week’. Nadat Dukie1987H de koppositie geruime tijd vast wist te houden en de concurrentie zich stukbeet op zijn notering, kwam onze kraai weer met een antwoord. Na een verhitte strijd tussen beiden trekt Dukie uiteindelijk toch aan het langste eind. De titel ‘Koplamp’ kunnen we eigenlijk niet meer los zien van deze titanen. Ik ben benieuwd of het met het zesde event opnieuw tussen deze twee gaat, of iemand anders hen een poepie laat ruiken.

Ook dit keer hebben we de beelden bewaard, mocht je benieuwd zijn hoe de snelste tijden worden benaderd. Het nieuwe evenement is nu live en past helemaal bij de tijd van het jaar. Met uitzondering van de de zonnige beelden, althans. We gaan namelijk pakketjes bezorgen!

XBNL Originals #6

Wil je ook mee doen? Dat kan als volgt:

 • Klik op de start button (volgens sommigen de hamburger button)
 • Ga naar ‘Creative Hub’
 • Klik op ‘Event Lab’
 • Klik op ‘Event Blueprints’
 • Klik op ‘Search’
 • Voer XBNL of XBNL Originals als zoekterm in OF zoek op share code 317262381
 • Klik op de XBNL Originals race aan die je wilt rijden. Deze week rijden we XBNL Originals #6, ontworpen door JDM_Blackcrow

We maken Mulege onveilig in onze D-klasse bestelbusjes. Maak er zo’n witte van met doorgeroeste plekken, zo’n exemplaar dat je dagelijks voor je deur hebt staan omdat je partner het geld niet in de zak kan houden. Busjes nét te hard over het woonerf komen aanzetten. Deze week gaan we zien waar de limiet ligt met zo’n exemplaar. Goed betaalbaar, dat is ook wel mooi meegenomen in de decembermaand.

Wanneer moet het event gereden zijn?

Vanuit XBNL zullen we proberen om de rest van dit kalenderjaar iedere week tenminste 1 event voor jullie klaar te zetten. Ieder event krijgt een eigen unieke nummer. Het event voor deze week heet XBNL Originals #6. Op woensdag 22 december zal het volgende event klaar staan. Je hebt tot dan de tijd om dit event te rijden.

Waar kan ik met mijn snelle tijden flexen?

Mocht je een XBNL community event gereden hebben dan vinden we het natuurlijk leuk om een screenshot van je snelste tijd te ontvangen. Je kunt deze in het Forza kanaal van onze Discord delen. Het idee vanuit de community is om hier een wekelijkse ranglijst van bij te houden en wekelijkse titels uit te reiken, zoals: de XBNL-Koplamp van de Week.

Leaderboard (21-12-2021)

Wie mag zich vanaf woensdag 22 december een week lang de XBNL-Koplamp van de Week noemen? Hier de tussenstand:

 1. Dukie1987H (01:30.309)
 2. OrajneMonster (01:31.543)
 3. Clenn (1:38.634)
 4. ProudWarriorNL (01:42.494)
 5. Mr RiotRick (01:42.862)
 6. JDM_Blackcrow (01:44.855) DEFAULT TIME
 7. Picnic82 (01:46.758)

Je hebt nog tot dinsdag 21 december 23:59 uur de tijd om op het leaderboard vereeuwigd te worden. Heb je de race gereden? Vergeet dan niet een screenshot daarvan met ons te delen. We moeten streng zijn: screen, or it didn’t happen!

Over Forza Horizon 5

Mocht je graag met ons mee racen dan kun je de XBNL Club joinen. Twijfel je nog erover om Forza Horizon 5 aan te schaffen? In onze review kun je lezen wat wij van de game vinden. Tijdens onze wekelijkse podcast hebben we ook uitvoerig onze eerste indrukken besproken. Mocht je zelf een leuke race ontworpen hebben en je wilt deze graag met ons delen? Kom dan langs op onze Discord en deel je race in het Forza subkanaal. Je bent hier ook aan het juiste adres om gezellig over Forza te praten of met andere samen een race te doen!

Hier kun je de vorige races vinden:

 • XBNL Originals #1 door CH3F NL, klik hier
 • XBNL Originals #2 door ProudWarriorNL, klik hier
 • XBNL Originals #3 door Clenn, klik hier
 • XBNL Originals #4 door JDM_Blackcrow, klik hier
 • XBNL Originals #5 door Clenn, klik hier
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments