Het jaar 2023 zit er bijna weer op. Laten we nog een laatste keer terugblikken op een zeer geslaagd gamejaar. Wat heeft de XBNL-community het afgelopen jaar gespeeld?

Net als vorig jaar sluiten we ook 2023 weer af met een korte terugblik. Waarmee hebben onze XBNL-vrienden zich afgelopen jaar vermaakt? Welke memorabele prestaties zijn behaald? Welke games zijn het meest gespeeld? De afgelopen weken hebben jullie allemaal screenshots ingestuurd met jaaroverzichten. In dit artikel nemen we die jaaroverzichten onder de loep. En wat blijkt? Er zit in ieder geval een rode draad in de jaaroverzichten.

Multiplayer games van de Xbox Game Studios

De XBNL-Discord heeft verreweg de meeste tijd doorgebracht met games van eigen stal. Dat is niet verrassend. Er valt veel te zeggen over Xbox en de productie van first-party games, maar over de eigen multiplayers valt weinig op te merken. Al jarenlang is de Amerikaanse techgigant onbetwist heerser in het online multiplayer genre. Geen enkel ander gamesplatform komt ook maar in de buurt als het gaat om zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de Xbox online multiplayer games. Titels als Sea of Thieves, Grounded, The Elder Scrolls Online, Age of Empires IV, Forza Motorsport, Fallout 76, Minecraft, Forza Horizon 5, State of Decay 2, Microsoft Flight Simulator, enzovoort. De lijst met online multiplayers van Xbox Studios lijkt eindeloos, en dat weerspiegelt zich ook in de XBNL Discord-community en de games die zij in 2023 gespeeld hebben.

Diablo IV

Er is één game die in 2023 veruit het meest gespeeld is, en er is geen sprake van twijfel. Onze vrienden op Discord hebben met afstand de meeste tijd doorgebracht in Sanctuary. Diablo IV, een van de nieuwste paradepaardjes van Xbox Game Studios, wist vele spelers honderden uren te boeien. Menig lid van de community heeft de game inmiddels voltooid en kijkt reikhalzend uit naar het volgende seizoen dat in 2024 zal lanceren.

XBNL-kids claimen de Xbox

De XBNL-community is ook niet meer de jongste. Het gerucht gaat zelfs dat sommigen al op het punt staan om binnenkort grootouders te worden. Dat het merendeel van onze community uit ouders bestaat, zien we ook indirect terug in de jaaroverzichten. Met enige gêne hebben sommigen tekst en uitleg gegeven bij hun meest gespeelde games: ‘Mijn jongste speelt ook veel op mijn Xbox, echt waar!’

Goeie singleplayers worden ook gewaardeerd

De XBNL-community speelt niet alleen maar multiplayers. Er zijn in 2023 ook de nodige uurtjes in goede verhalende games doorgebracht:

Meer hardcore dan XBNL wordt het niet

Dat we een hardcore gaming community zijn, wordt echt duidelijk wanneer we de lijstjes met gespeelde uren voorbij zien komen. Duizend uur op de Xbox doorbrengen in 2023 is min of meer het gemiddelde. We gaan maar even niet uitrekenen hoeveel volle dagen gamen dat betekent…

Kortom, 2023 was weer een zeer geslaagd jaar! Namens de redactie wensen we eenieder een fijne jaarwisseling en een voorspoedig 2024!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties