Iedere week staat er een XBNL Originals voor je klaar. Dat zijn events in Forza Horizon 5 die voor en door de XBNL-community gemaakt zijn. Na races door historische straten van Guanajuato gaan we nu klimmen. Geïnspireerd door Formula Offroad… eens zien hoe dat uitpakt. Lukt het jou om de snelste tijd neer te zetten?

Het XBNL Originals #4 event zit er weer op. Dukie1987H zette de snelste tijd neer en mag zich daarmee voor het eerst ‘XBNL Koplamp van de Week’ noemen. Daarnaast een eervolle vermelding voor JDM_Blackcrow die onofficieel toch nog even de snelste tijd liet noteren. Onze felicitaties! De beelden hebben we bewaard, mocht je benieuwd zijn hoe Dukie dit kunstje heeft geflikt. Het nieuwe evenement is nu live en vraagt het nodige van jouw behendigheid. Deze hellingshoeken vragen om tractie en momentum. Weet jij de top (het snelst) te bereiken?

XBNL Originals #5

Wil je ook mee doen? Dat kan als volgt:

 • Klik op de start button (volgens sommigen de hamburger button)
 • Ga naar ‘Creative Hub’
 • Klik op ‘Event Lab’
 • Klik op ‘Event Blueprints’
 • Klik op ‘Search’
 • Voer XBNL of XBNL Originals als zoekterm in OF zoek op share code 143056675
 • Klik op de XBNL Originals race aan die je wilt rijden. Deze week rijden we XBNL Originals #5, ontworpen door Clenn

Je hebt vast wel eens beelden van Formula Offroad gezien. Dat draait om momentum en tractie. Daarom laten we de AI tegenstanders deze ronde helemaal achterwege. Die bleven hopeloos bungelen onderaan La Gran Volcano. Zo technisch als in het ‘eggie’ wordt het misschien niet, maar ik ben toch heel benieuwd wie hier de snelste tijd neer gaat zetten. Het wordt een combinatie van behendigheid en het kiezen van de juiste setup. Hoe interessant zou het worden als we dit evenement verrijden terwijl je de keuze hebt uit de totale selectie vehikels in een ongelimiteerde klasse? Reuze, maar het moet wel leuk en betaalbaar blijven. Vandaar dat we voor Extreme Offroad gaan met een maximum PI van 800. A-klasse. Van de voet van de berg richting de top. ‘Brocky’ en de Jeep Wrangler Unlimited zijn bruikbaar, maar of ze je ook het best gaan bevallen? Dat valt te bezien.

Wanneer moet het event gereden zijn?

Vanuit XBNL zullen we proberen om de rest van dit kalenderjaar iedere week tenminste 1 event voor jullie klaar te zetten. Ieder event krijgt een eigen unieke nummer. Het event voor deze week heet XBNL Originals #5. Op woensdag 15 december zal het volgende event klaar staan. Je hebt tot dan de tijd om dit event te rijden.

Waar kan ik met mijn snelle tijden flexen?

Mocht je een XBNL community event gereden hebben dan vinden we het natuurlijk leuk om een screenshot van je snelste tijd te ontvangen. Je kunt deze in het Forza kanaal van onze Discord delen. Het idee vanuit de community is om hier een wekelijkse ranglijst van bij te houden en wekelijkse titels uit te reiken, zoals: de XBNL-Koplamp van de Week.

Leaderboard (14-12-2021)

Wie mag zich vanaf woensdag 15 december een week lang de XBNL-Koplamp van de Week noemen? Hier de tussenstand:

 1. Dukie1987H (1:25.739)
 2. JDM_Blackcrow (1:26.104)
 3. Clenn (1:28.833)
 4. Mr RiotRick (1:38.116)
 5. OrajneMonster (1:40.559)
 6. DangerOwl57 (SasGaming) (03:41.372)
 7. Picnic82 (1:46.158)
 8. Clenn (01:47.241) DEFAULT TIME

Je hebt nog tot dinsdag 14 december 23:59 uur de tijd om op het leaderboard vereeuwigd te worden. Heb je de race gereden? Vergeet dan niet een screenshot daarvan met ons te delen. We moeten streng zijn: screen, or it didn’t happen!

Over Forza Horizon 5

Mocht je graag met ons mee racen dan kun je de XBNL Club joinen. Twijfel je nog erover om Forza Horizon 5 aan te schaffen? In onze review kun je lezen wat wij van de game vinden. Tijdens onze wekelijkse podcast hebben we ook uitvoerig onze eerste indrukken besproken. Mocht je zelf een leuke race ontworpen hebben en je wilt deze graag met ons delen? Kom dan langs op onze Discord en deel je race in het Forza subkanaal. Je bent hier ook aan het juiste adres om gezellig over Forza te praten of met andere samen een race te doen!

Hier kun je de vorige races vinden:

 • XBNL Originals #1 door CH3F NL, klik hier
 • XBNL Originals #2 door ProudWarriorNL, klik hier
 • XBNL Originals #3 door Clenn, klik hier
 • XBNL Originals #4 door JDM_Blackcrow, klik hier
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties