Op 23 januari 2024 wordt seizoen 11 in Sea of Thieves gelanceerd. Het lijkt er op dat het geen gewone update gaat worden. Wat mogen spelers verwachten?

We zijn inmiddels bijna aangemeerd bij seizoen 11, de haven is al in zicht. Net als ieder ander seizoen de afgelopen jaren kunnen spelers nieuwe content verwachten en natuurlijk een nieuwe Plunder Pass om vrij te spelen. Door de jaren heen zien we dat de seizoen nogal van kwaliteit kunnen verschillen. Zo waren er seizoenen die vrij weinig te bieden hadden en hebben we ook seizoenen gezien waarin behoorlijk wat content is toegevoegd.

Wat deze keer opvalt is dat verschillende ontwikkelaars op socials uitgesproken enthousiast zijn over de lancering van het nieuwe seizoen. Nu is het natuurlijk hun taak om de community mee te krijgen en te enthousiasmeren, laat dat duidelijk zijn. Er zal natuurlijk nooit een ontwikkelaar voor de lancering van zijn product zeggen: ‘nou, sla deze maar ff over’.

Maar als fanatiek Sea of Thieves speler, voelt het enthousiasme en de betrokkenheid van de ontwikkelaars deze keer anders. Er broeit iets, er staat iets te gebeuren, maar we weten nog niet wat.

Wat mogen we verwachten? Ik weet het niet. Ik heb wel natuurlijk een wensenlijstje. Eentje daarvan is in seizoen 10 ingelost en dat is de mogelijkheid om een Guild op te zetten. Maar wat nog meer? In bovenstaande Tweet wordt de Gold Hoarder geteased. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als er weer verhalende content aan de game van Rare toegevoegd wordt.

Een andere wens die ik heb is het opzetten van eigen servers, maar dat gaat niet gebeuren. Daar past de ‘sfeer’ van de afgelopen weken niet bij, want dat is veel meer een delicate kwestie die niet zo theatraal online geuit zou worden. Wat blijft over? Zoals Niels ooit beschreef in zijn ‘Sea of Thieves 2.0’-artikel: geen steen gooien in de vijver van SoT, maar een flinke spreekwoordelijke bom in de Shores of Gold, waardoor de hele map aan verandering onder hevig zal zijn.

Met stip op 1 denk ik dat bij de meeste communityleden staat: lore! Nieuwe verhalen, nieuwe Tall Tales. Sea of Thieves kent inmiddels een bruisende wereld vol gedeelde geschiedenis en die kan nog veel meer tot leven komen met nieuwe verhalen.

Hoe dan ook, kom maar door met seizoen 11. Ik zit er in ieder geval klaar voor. Wat hoop jij te zien in het nieuwe seizoen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties