Online multiplayer maps Gears 5 bekend en meer onverwachts nieuws!

Alle online multiplayer maps van Gears 5 zijn bekend gemaakt in een nieuwe trailer. Op de dag van launch zullen er 11 te spelen zijn. Maar er is meer nieuws te delen. Benieuwd? Neem dan maar even de tijd om dit bericht te lezen.

Met nog ruim een week tot de officiële release van Gears 5 dacht ik persoonlijk dat we al het nieuws wel zo een beetje tot ons gekregen hadden. Toch blijkt er vanuit The Coalition nog het nodige te delen te zijn.

Versus en Horde

Op de dag van release zul je in 7 verschillende maps de modes Versus en Horde kunnen spelen. Een aantal maps doen denken aan eerdere multiplayer maps (bijvoorbeeld Asylum), maar er zitten ook een paar frisse nieuwe maps tussen. Ook kent een tweetal maps voor het eerst in de geschiedenis van Gears een asymmetrisch level-design wat inhoudt dat we ook de hoogtes in gaan kunnen (Exhibit en Vasgar).

De map Exhibit kan gespeeld worden in Versus en Horde en kent een asymmetrisch level-design

De 7 maps hebben de naam: Asylum, Bunker, District, Exhibit, Icebound, Training Grounds en Vasgar. Op Gears 5 Launch Maps kun je de nodige achtergrondinformatie vinden, mocht je daarin geïnteresseerd zijn.

De Escape mode

De Escape mode gaat een volledig nieuwe online multiplayer ervaring bieden. Hier heb je al kunnen lezen en zien dat het doel is om samen met twee andere co-op spelers uit The Hive te ontsnappen.

In de Escape mode ga je samen met twee andere spelers proberen te ontsnappen met een ontploffing in je kielzocht

De Escape mode zul je op 4 maps kunnen spelen. Als je onze website in de gaten hebt gehouden afgelopen maanden, dan heb je natuurlijk ook gelezen dat je zelf maps kunt gaan bouwen. Bij de start van Gears 5 zullen er 50 bouweenheden beschikbaar gesteld worden. Als je vroeger een beetje op hebt gelet bij wiskunde, dan leert het rekensommetje je dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn om unieke levels te ontwerpen.

Overigens, de 4 maps die op launch beschikbaar zullen zijn heten: The Hive, The Descent, The Mines en The Gauntlet.

Post-Launch ontwikkelingen

In de maanden na de release van Gears 5 zullen door The Coalition nieuwe maps toegevoegd worden. Maar dat niet alleen. In bovenstaande trailer wordt ook genoemd dat het te zijner tijd mogelijk gaat zijn om je eigen maps te bouwen voor Versus en Horde! Wait wuuattt? Ja, je leest het goed! Het gaat dus niet alleen mogelijk zijn om een eigen Escape level te bouwen, maar je kunt ook aan de slag om je eigen Gridlock 2.0 te maken.

Persoonlijk denk ik dat The Coalition hiermee goud in handen heeft en voor langere tijd spelers aan zich kan gaan binden. Zelf maps maken, deze delen met je vrienden of community, elkaar uitdagen om sneller te zijn of die ene moeilijke map ’te verslaan’. Deze mode biedt de nodige opties om de Gears-ervaring fris en uitdagend te houden en ik kan dan ook niet wachten om er mee aan de slag te gaan!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments