We gaan griezelen in The Sinking City 2

Liefhebbers van het eerste deel van The Sinking City mogen hun handjes dichtknijpen. Tijdens de Xbox Partner Preview werd namelijk het tweede deel aan de wereld voorgesteld. We duiken opnieuw een ondergelopen stad in, maar deze keer gaan we meer griezelen.

The Sinking City was een Lovecraftiaanse horror detective game die door Frogwares (bekend van de Sherlock Holmes games) is ontwikkeld en werd in 2019 uitgebracht. De game speelde zich af in de fictieve stad Oakmont in het jaar 1920. Het was een beetje een mix van een derde persoons shooter en een detective game. Vooral die detective mechanic was leuk, want daarmee kon je crimescenes onderzoeken om verder te komen in het verhaal. Bij Frogwares wilden ze voor het tweede deel vooral meer focus op het horror gedeelte van de game leggen en gezien de trailer is dat gelukt. Hoewel er in het eerste deel echt wel griezelige dingen zaten en vooral een heel drukkend sfeertje bleef het toch net wat te luchtig om echt horror genoemd te worden. Dat gaat veranderen in deel 2.

The Sinking City zal zich af gaan spelen in de stad Arkham (nee, niet die van de vleermuisman) en volgens Head of Publishing van Frogwares, Sergey Oganesyan, zal de stad iets kleiner zijn dan die van het eerste deel. Ook krijgen we een volledig nieuw personage onder de knoppen waar hij verder niet over uit wilde wijden. Dit nieuwe personage en de nieuwe setting maakt dat spelers direct in kunnen stappen zonder eerst het eerste deel gespeeld te hebben. De game zal zich meer gaan richten op combat en in tegenstelling tot het eerste deel zijn de gedeelten waarin je met de detective mechanics moet spelen niet langer verplicht, maar volledig optioneel. Dat wil overigens niet zeggen dat ze niet nuttig meer zijn.

Meer is er verder nog niet bekend over deze titel. De ontwikkelaar liet weten dat de game al een paar jaar in ontwikkeling is en dat ze mikken op een release in 2025.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties