De Xbox Game Pass biedt een heel scala aan games om te spelen. In dit artikel bespreken Niels en Rik de 5 leukste online multiplayer games die je in de Xbox Game Pass kunt vinden!

In online online multiplayer games kun je al snel tientallen uren kwijt en Xbox is hét platform voor online multiplayer! Maar wat zijn nou eigenlijk de beste games? Welke online multiplayer games uit de Xbox Game Pass moet je in ieder geval écht geprobeerd hebben? We noemen er vijf, maar het hadden er ook tien kunnen zijn. De Xbox Game Studios staan namelijk bekend om hun succesvolle multiplayer games. Dus kijk vooral ook nog even verder, maar met deze vijf moet je in ieder geval een aantal jaartjes vooruit kunnen. Enjoy!

Mocht je trouwens niet weten wat Xbox Game Pass is? Onderaan dit artikel leggen we het uit.

5. State of Decay 2

Wie van horror-survival games houdt kan niet om State of Decay 2 heen. De game die in 2018 is uitgebracht wordt nog steeds fanatiek met content updates ondersteund. State of Decay 2 kent een flinke community aan spelers die deze game graag samen spelen. Kamp management, exploratie en zombies een kopje kleiner maken. State of Decay 2 biedt het en nog zo veel meer. Heerlijk om samen met je vrienden een aantal uurtje in door te brengen!

Beschikbaar: console en pc via Xbox Game Pass
Leeftijd: 18 jaar en ouder
Aantal spelers: 2 – 4
Speeltijd: +50 uur
Moeilijkheidsgraad: 8/10

Volgens redacteur Jeffrey is State of Decay 2 voor de echte survival fans. Zijn review uit 2018 kun je hier lezen.

Je kunt hier meer informatie over State of Decay 2 vinden.

4. Halo Infinite

Het is inmiddels 20 jaar geleden dat gamers voor het eerst met Halo in aanraking kwamen. Op de schouders van de Halo-franchise is Xbox als merk wereldwijd toonaangevend geworden. Halo = Xbox en Xbox = Halo. De laatste telg uit de franchise is in 2021 gelanceerd en de door 343 Industries ontwikkelde Halo Infinite brengt naast een campaign een zeer uitgebreide multiplayer, waar je als speler tientallen uren in kwijt kunt.

Beschikbaar: console en pc via Xbox Game Pass
Leeftijd: 16 jaar en ouder
Aantal spelers: 2 – 24
Speeltijd: +50 uur
Moeilijkheidsgraad: 6/10

Zowel op de redactie als door de XBNL-community is Halo Infinite goed ontvangen. Redacteur Niels noemt dat Halo Infinite het klassieke Halo gevoel weet terug te brengen. Zijn review lees je hier. Ook community member YazNL steekt in zijn review de loftrompet. Mocht je trouwens geen genoeg van Halo Infinite kunnen krijgen dan kun je uiteraard ook de Halo Master Chief Collection proberen. Tientallen uren aan speelplezier! Je kunt hier meer informatie over Halo Infinite vinden.

3. Grounded

Na twee jaar in preview beschikbaar te zijn geweest, zag Grounded in september 2022 haar officiële release. De game van Obsidian Entertainment biedt een unieke survival co-op ervaring. Een prachtige ’tuin’ waar fantastische avonturen te bleven zijn, een spannend verhaal te volgen is en daarnaast epische kastelen en forten gebouwd kunnen worden. Grounded mag er dan enigszins kinderlijk uitzien, maar we dagen je van harte uit om een online co-op survival RPG te noemen die meer diepgang dan Grounded te bieden heeft.

Beschikbaar: console en pc via Xbox Game Pass
Leeftijd: 12 jaar en ouder
Aantal spelers: 1 – 4
Speeltijd: +100 uur
Moeilijkheidsgraad: 8/10 (moeilijkheidsgraad is in te stellen)

Je kunt hier meer informatie over Grounded vinden.

2. Sea of Thieves

Heb je zin om een keer online de piraat uit te hangen? Dan is Sea of Thieves jouw game om uit te proberen! De ontwikkelaars bij Rare hebben met Sea of Thieves een enorme open wereld geboden waar veel te verkennen is. De wereld bruist van de verhalen, interactie met andere spelers en er zijn genoeg schatten te vinden. Sea of Thieves bestaat nu inmiddels 4 jaar en is een game die voortdurend volop in ontwikkeling is. Al een aantal jaren op rij wint deze game de XBNL ‘at your service’-award. Mocht je overwegen om deze game eens te proberen dan kun je hier een aantal tips vinden. En als je piraten zoekt om mee te varen, dan kan je onze Discord joinen. We hebben een apart piratenkanaal waar piraten zich melden.

Beschikbaar: console en pc via Xbox Game Pass
Leeftijd: 12 jaar en ouder
Aantal spelers: 1 – 4
Speeltijd: +100 uur
Moeilijkheidsgraad: 7/10

Sea of Thieves is één van de darlings uit de XBNL-community en ook op de redactie spelen we deze game graag. In 2020 is de game van een re-review voorzien en werd Sea of Thieves door Rik zeer goed beoordeeld, zoals je hier hebt kunnen lezen.

Je kunt hier meer informatie over Sea of Thieves vinden.

1. Forza Horizon 5

Forza Horizon is met afstand de beste racer die je op consoles kunt spelen. De mooie open werelden, het indrukwekkend arsenaal aan auto’s en de super vloeiende besturing, maken dat de Forza franchise al jarenlang eenzaam aan de top in haar genre staat. Ook de laatste editie is een topper. In Forza Horizon 5 bezoek je Mexico en rijdt je als speler door schitterende omgevingen. Samen met maximaal 6 anderen kun je vrij door de wereld rijden. In online multiplayer kun met 12 spelers races rijden. Forza Horizon 5 is trouwens ook prima in je eentje te spelen. Mocht je nog andere spelers zoeken dan kun je hier ook lid van de XBNL-club worden.

Beschikbaar: console en pc via Xbox Game Pass
Leeftijd: 3 jaar en ouders (maar is voor kinderen onder 6 jaar mogelijk nog te moeilijk qua besturing)
Aantal spelers: 2 – 6 (online co-op) en 2 – 12 (online multiplayer)
Speeltijd: +50 uur
Moeilijkheidsgraad: 4/10 (moeilijkheidsgraad is in te stellen)

Forza Horizon 5 was één van de beste games uit 2021. De game van Playground Games heeft tientallen awards gewonnen en ook binnen de XBNL-community wist de game goed te scoren. Redacteur Jeffrey heeft de game een 10/10 gegeven. Zijn review kun je hier lezen.

Je kunt hier meer informatie over Forza Horizon 5 vinden.

Wat is Xbox Game Pass?

Je kunt op twee manieren games op je Xbox spelen. Uiteraard kun je een game kopen. Dat kan zowel een fysiek exemplaar of een digitaal exemplaar zijn. De fysieke games koop je in de winkel en dan krijg je de game op een disc mee. De digitale games koop je in de Microsoft Store, waarna de game aan jouw account wordt gekoppeld.

Xbox Game Pass biedt een andere optie om games te spelen. Je koopt een abonnement waarvoor je maandelijks betaalt. Er zijn drie Game Pass abonnementen beschikbaar: Xbox Game Pass voor console, Game Pass voor pc en Xbox Game Pass Ultimate (console en pc). De prijzen kunnen verschillen per webwinkel, maar liggen meestal tussen de 10 – 15 euro per maand, waarbij de Xbox Game Pass Ultimate de duurste variant is.

Wanneer je in het bezit bent van het Xbox Game Pass abonnement, kun je alle games die hier onderdeel van zijn spelen. Dat zijn er enkele honderden. Je kunt het vergelijken met Netflix of Disney+. Iedere maand worden er nieuwe games toegevoegd die vervolgens voor 6 tot 12 maanden te spelen zijn. De games die door de Xbox Game Studios gemaakt worden blijven in de Game Pass te spelen. Daarnaast zien we dat games ook regelmatig in Game Pass terugkeren. Het is een enorm goede deal, vooral voor diegenen die verschillende soorten games spelen of voor gezinnen met kinderen. Je kunt hier een lijst vinden met alle games die beschikbaar zijn.

Waar vind ik andere spelers?

XBNL is naast een nieuwswebsite ook een community met honderden gamers. We hebben een server op Discord met vele kanalen voor allerlei soorten games. Je kunt hier aanhaken met groepen die al gamen, slap ouwehoeren over games of gewoon je meest sicke screenshot of video delen. Zie het als een soort online gamekroeg. Wil je ons joinen, klik dan hier.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties