Monster Hunter Rise komt deze week naar de Xbox Game Pass. In dit artikel leggen we uit hoe je als speler online co-op kunt starten en wat de voorwaarden hiervoor zijn.

In de eerste paar uur van Monster Hunter Rise komt er ontzettend veel informatie op je af. De game kent diverse progressiesystemen, upgradesystemen en verschillende soorten quests en hubs. Al snel zul je door de bomen het bos niet meer zien. Om je enigszins op weg te helpen, hebben we ticks & tricks voor de beginnende spelers beschreven.

Monster Hunter Rise is bij uitstek een game om samen met vrienden te spelen. Je kunt in online co-op met 2 tot 4 spelers op monsters jagen, maar het is geen druk op de ‘join game’ kwestie. Er zitten een aantal stappen tussen voordat je samen kunt spelen en deze leggen we in dit artikel uit:

0. Voltooi de tutorial’

Het voltooien van de tutorial is de enige voorwaarden om online met vrienden te gaan spelen. De game begint met de Character Creation (30 minuten) en daarna krijg je een korte rondleiding door Kamura Village (15 – 30 minuten), de centrale plek/hub die tussen alle hunts door jouw thuisbasis is. Je leert dat er twee soorten quests bestaan en deze worden je door de tweeling Hinoa en Minoto aangeboden: de Village Quests en de Hub Quests. De Village Quests zijn de single player opdrachten en de Hub Quests zijn de online co-op opdrachten. Na de introductie kun je met beiden aan de slag.

1. Online Party activeren

Na het voltooien van tutorial kun je vrij door Kamura Village rondlopen. Om spelers in jouw wereld uit te nodigen, zul je jouw wereld eerst op online moeten zetten. Je moet hiervoor bij Senri the Mailman zijn. Klik om interactie met hem te hebben. Klik vervolgens op ‘play online’. Klik vervolgens op ‘create a lobby’. Selecteer de voorwaarden voor jouw lobby. Klik vervolgens op ‘create’ en de lobby is aangemaakt. Jouw wereld staat nu online. Maar hoe kunnen jouw vrienden vervolgens joinen?

Er zijn verschillende manieren waarop jouw vrienden de lobby kunnen joinen, maar echt lekker werkt het niet. Het is hit or miss en soms moet je even een paar keer proberen. Jouw vrienden kunnen of 1) jou vinden door te klikken op ‘join lobby’, of 2) jij kan hen uitnodigen door Senri aan te spreken en vervolgens op friend list te klikken (heeft bij ons nog niet gewerkt), of 3) door jouw vrienden het lobby nummer in te laten voeren bij ‘search by lobby ID’. Als host kun jij het lobby ID vinden door weer interactie met Senri the Mailman te hebben en vervolgens te klikken op ‘lobby settings”, waarna je een lobby ID bestaande uit 12-tekens ziet.

2. Samen quests doen

Je zit nu samen met elkaar in Kamura Village. Iedere speler is vrij om te gaan en staan binnen Kamura waar hij/zij wilt. Het is niet mogelijk om samen Village Quests te doen. Het is wel mogelijk om samen Hub Quests te doen. Deze kun je hier, in de Gathering Hub, ophalen:

3. Co-op quests ophalen

In de Gathering Hub kun je zogenaamde Hub Quests accepteren. Dit zijn de quests die je nodig hebt om co-op te spelen. Je kunt deze quests bij Minote the Hub Maiden ophalen. Je vindt haar hier:

4. Co-op quests accepteren

Zodra iemand een co-op quest opgehaald heeft, kunnen de andere co-op spelers de quest op het Quest Board accepteren. Als iedereen de quests heeft geaccepteerd dan kan de host van de quest de definitieve ‘depart’-procedure starten (RT-button) en wordt je gezamenlijk naar het missiegebied gebracht. De quests voor co-op spelers kunnen hier geaccepteerd worden:

Tot slot

Het is even wat werk om co-op te starten, maar dan heb je ook wat. De co-op quests zijn uitdagend en de beloningen uitstekend! Ben je nog op zoek naar co-op spelers? Op de XBNL-Discord hebben we een Monster Hunter-kanaal geopend. Je bent van harte welkom om met ons mee te doen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments