Nieuwe Gears 5 multiplayer mode Escape uitgelegd

De online multiplayer van Gears 5 kent naast enkele klassiekers ook een aantal splinternieuwe online multiplayer-uitdagingen. In de vandaag gepubliceerde trailer wordt uitleg gegeven over de nieuwe mode genaamd Escape.

De afgelopen weken heb je mogelijk je Shotgun afgestoft en geproefd aan de online multiplayer van Gears 5 in de Tech Test weekenden die door de ontwikkelaars van The Coalition georganiseerd werden. Zelf heb ik ook de Chainsaw weer even laten ratelen en enkele bevindingen hierover gedeeld in een hands-on preview.

Zoals je in de hands-on hebt kunnen lezen zijn er een aantal modes die we nog niet konden testen en waar ik zelf in ieder geval erg benieuwd naar ben. Escape is er daar zeker één van en sinds vandaag is daar meer over bekend.

Escape – hoe werkt het?

Het concept van de Escape-mode is vrij simpel. samen met twee medespelers ben je gepakt door de Locust. Je ontwaakt in het centrum van The Hive en je plant een bom. Vervolgens is jullie enige doel om levend en wel de helikopter te bereiken die buiten op je staat te wachten. Uiteraard zul je in 3 speler co-op via stealth of combat een weg moeten banen langs de swarm.

Je kiest één van de drie personages, ieder met een eigen Ultimate ability

Bij de start van de Escape-mode kies je uit één van de drie personages. Keegan (foto midden) heeft een Ultimate ability in resupply, Lahni (foto rechts) heeft een Electroblade als ultimate ability, en Mac (foto links) heeft een Barrier.

Iedere speler start met een handjevol ammo. Via kills krijg je meer supply’s. In de tussentijd blijft het tempo hoog, want de bom kan ieder ogenblik ontploffen en tevens zit er een competitie element in de tijd waarin je het level speelt.

Na het verwoesten van The Hive wordt je beloond met XP, Skill Cards en customizations. Het personage waarmee je gespeeld hebt kun je levelen en progressie die je maakt neem je mee in volgende rondes. De nieuwe trailer laat je precies zien hoe het werkt!

Gears 5 is vanaf 10 september te spelen op de Xbox.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments