Bouw je eigen online levels in Gears 5

In Gears 5 krijg je de mogelijkheid om je eigen online multiplayer levels te bouwen. Benieuwd? Check dan vooral de nieuwe trailer!

Voor de fans van Gears is het aftellen geblazen. Vanaf 10 september kun je namelijk aan de slag met Gears 5. Deze zal geheel volgens traditie bestaan uit een campaign en een online multiplayer. Hoewel je in mijn hands-on preview hebt kunnen lezen dat de online multiplayer vertrouwd aanvoelt, kent deze ook de nodige vernieuwingen en toevoegingen.

Eén van de belangrijkste vernieuwingen in de online multiplayer is de mogelijkheid om in Escape, een 3 speler co-op mode, zelf je maps te bouwen. Wat? Ja, je leest het goed, je eigen maps te bouwen. Dus als jij denkt het in je te hebben een Gridlock 2.0 te ontwerpen dan moet je vooral even verder lezen.

Bouwen in Escape Map Editor

In de nieuwe trailer wordt uitgelegd welke mogelijkheden je hebt in het ontwerpen van je eigen level. Zo zal het mogelijk gaan zijn om zelf invulling te geven aan de level design en dus letterlijk je eigen map te bouwen om uit The Hive te ontsnappen.

In de Escape mode in Gears 5 kun je jouw eigen (online) level bouwen en andere uitdagen deze te voltooien

Er is nog veel meer mogelijk in de Escape Map Editor mode dan enkel het bouwen van de fysieke omgeving. Het wordt ook mogelijk om zelf te bepalen welke typen Locust vijanden in het level voor gaan komen, in welke hoeveelheid en hoe/waar deze gepositioneerd zijn in het level. Ook kun je als bouwer van het level zelf bepalen waar bepaalde loot komt te liggen, bepaal je de tijd tot ontploffing van de bom en bepaal je tevens het wapenarsenaal van de Locust.

Voordat je jouw level online zet, kun je in flight mode nog even de map bekijken en zul je moeten laten zien dat je het level zelf ook kunt voltooien. Klaar? Dan is de volgende stap je level een naam geven en delen maar!

Wat mij betreft heeft deze nieuwe mode enorme potentie. Eindeloos veel levels spelen, vrienden uitdagen je levels als snelste te voltooien en competitie voeren. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in en met XboxNederland zullen we zeker gaan kijken wat we hier als community samen mee kunnen. Dus hou onze website en Discord in de gaten de komende weken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments