Vanaf 17 november kun je Minecraft Dungeons met je vrienden op andere platformen gaan spelen. In de nieuwe update wordt namelijk cross-platform gaming toegevoegd.

In mei van dit jaar zag Minecraft Dungeons haar levenslicht. De conclusie van je favoriete Xbox platform luidde: “De ontwikkelaars bij Mojang hebben in samenwerking met de Xbox Game Studios met Minecraft Dungeons een prima action RPG op de markt gezet die zich leent om nog lange tijd na release met DLC ondersteuning te krijgen“.

Met verschillende content-updates is Minecraft Dungeons afgelopen maanden ondersteund. Er werden nieuwe levels toegevoegd, nieuwe characters en nieuwe wapens en abilities. Velen verzochten echter ook om cross-platform te gaan ondersteunen. Dat gaat nu eindelijk gebeuren.

Op 17 november 2020 komt een nieuwe update van de game uit. Vanaf dan moet het mogelijk gaan zijn om Minecraft Dungeons met vrienden op verschillende platformen te gaan spelen. Hoewel er op dit moment nog geen details beschikbaar zijn, gaan we er van uit dat de cross-platform ondersteuning via je Microsoft account verloopt. Met andere woorden, op ieder platform log je via dit account in. Je zult dan via dit account toegang krijgen tot de vrienden- en online lijsten.

Nieuwe DLC in aantocht

Na de basisgame zijn er twee grote updates geweest. De Creeping Winter update en de Jungle Awakens update. Er is een 3e DLC op komst getiteld ‘Howling Peaks’. De nieuwe DLC moet in december beschikbaar zijn, maar een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Duik jij nog wel eens in de wereld van Minecraft Dungeons? Is deze cross-platform update iets waar jij op zit te wachten?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments