We zitten ondertussen midden in de lente en dat betekent dat er een nieuwe update aan zit te komen voor de Xbox!

De ‘Xbox april update’ zoals deze heet zal een verbeterde en snellere ervaring voor alle spelers met zich meebrengen. Maar dat is natuurlijk nog niet alles:

Verbeterde zoekbalk
De zoekbalk heeft een update gehad. Dit werd recent bekend gezien dit bij een select groepje Insiders al werd getest. De balk ziet er strakker uit en uit eigen ervaring kan ik jullie vertellen dat het zoeken naar resultaten een stuk sneller is geworden. Daarnaast kan men bij het tabblad Movies/Series met LB/RB ook filteren en zelfs video’s zoeken op YouTube, erg fijn! Ook de zoekresultaten worden net wat overzichtelijker weergegeven.

Actieve gebruikstijd
Mensen die hun console op slaap modus zetten kunnen aangeven op welke tijden de console op de achtergrond actief dient te zijn. Deze tijd gebruikt de console om bijvoorbeeld updates te downloaden. Op de tijden dat de console niet meer actief hoort te zijn wordt deze uitgeschakeld waardoor het energieverbruik van de console omlaag gaat.

Het zijn dus twee kleine, maar zeker grote veranderingen die de nieuwe update met zich meebrengt. De nieuwe zoekbalk is een zeer welkome toevoeging. Wanneer de update uitkomt is dus nog even wachten, maar gezien zijn naam mogen we deze in ieder geval van de komende weken uitgaan.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Martinspire
Martinspire
1 jaar geleden

Die 2e aanpassing lijkt me wel handig. Ik heb nu toch nog wat te vaak dat een update niet gedownload is als ik wil spelen.