Het gaat bijna op een Suske en Wiske-serie lijken. De continuing story of Sony and the Crossplay monster. Maar er lijkt beweging in te komen.

Na alle berichten, uitspraken en interne memo’s die overduidelijk maar een boodschap hebben, namelijk ‘wij willen dit niet’, lijkt Sony nu toch te zwichten voor de vele negatieve berichten van hun eigen gebruikers. Tijdens de Gamelab conferentie in Spanje toonde Shawn Layden, de baas van Sony Interactive Entertainment en bestuurder van SIE Worldwide Studios, samen met Mark Cerny, de PS4 systeem architect, een presentatie over de erfenis van PlayStation. Aan het eind van dit praatje werd het commentaar over het crossplay-verhaal gevraagd. Hij gaf het volgende aan:

We horen de commentaren. We kijken naar een groot aantal mogelijkheden. Ik denk dat je je wel kan voorstellen dat dit een ruimere impact heeft dan een game. Ik ben ervan overtuigd dat we een oplossing zullen vinden die door onze gaming community begrepen en geaccepteerd zal worden, terwijl we tegelijkertijd onze eigen business in de gaten houden.

Dit is de eerste keer dat Sony een officieel commentaar geeft over het crossplay verhaal na hun persverklaring dat Fortnite op de Nintendo Switch geen toegang krijgt tot het account wat op de PS4 gebruikt wordt. Een comment die nu eens niet een harde nee in zich heeft maar mogelijkheden. Gaat Sony nu toch langzamerhand snappen dat dit bijna onvermijdelijk is geworden?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments