Deze week lieten we al iets horen over de klachten van PS4 spelers en Fortnite. Vandaag liet een voormalig Sony baas iets horen over  de reden van het weigeren van crossplay door Sony.

Volgens John Smedley, die president van Sony Online Entertainment is geweest. Een bedrijf wat later. na afsplitsing van Sony, Daybreak Games ging heten, gaat dit vooral om geld.

(De tweet is inmiddels offline)

Toen ik bij Sony werkte, liet men intern weten dat geld de reden was. Ze vonden het niet prettig dat iemand iets op een Xbox zou kopen en dit zou kunnen gebruiken op een Playstation.

Het interessante van die verklaring is dat men eigenlijk toegeeft dat crossplatform gamen weleens zou kunnen werken. Sony liet eerder weten als antwoord op het Fortnite crossplay verhaal, dat crossplay wel degelijk iet is. Alleen niet met de Xbox en de Switch.

Smedley liet in een Tweet weten dat men gewoon de druk erop moet houden, zeker gezien de verklaring in het andere artikel waarin Sony liet weten dat ze ‘zeer geïnteresseerd zijn in wat de community te zeggen heeft’.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties