We doen de XBNL-awards iets anders dan voorheen. We zitten al in 2022 waardoor je pas echt kan terugblikken op 2021. Benieuwd welke games allemaal genomineerd zijn en of jouw favoriet er tussen zit? Lees snel verder!

In 2021 moesten we helaas weer onze plannen wijzigen om de XBNL Awards in de Ziggo Dome te vieren met onze community. Hopelijk biedt dit jaar wat meer perspectief. Uiteraard gebruiken we dan onze digitale kanalen weer om al mooie games van 2021 de revue te laten passeren. Ondanks de wereldwijde malaise hadden we toch een heel indrukwekkend gamejaar. De Xbox Game Pass is groter dan ooit, Halo: Infinite is eindelijk uit, It Takes Two was een verrassing terwijl Call of Duty en Battlefield steeds minder hype weten te genereren met hun titels.

In 2021 is er ook weer een handjevol games uit gekomen waar het plan is om deze te blijven ondersteunen met season passes. Het zijn games waar we stiekem vele uren in blijven steken ondanks onze enorme backlogs. Dat is bijv. nog altijd Sea of Thieves, maar ook Rocket League, Minecraft: Dungeons, Forza Horizon 5, Rainbow Six en nog vele andere games.

De genomineerden

Nu is natuurlijk de vraag…welke awards worden er allemaal uitgereikt? En welke games zijn binnen de verschillende categorieën genomineerd?

We hebben zoals altijd onze grote ‘X is Gonna Give it to Ya’-award voor de Game van het Jaar. Oftewel, de aller beste game van het jaar 2021 die binnen het Xbox ecosysteem te spelen was! Er zijn echter ook nog genoeg andere awards om uit te reiken. En uiteraard bepalen wij als redactie niet wie deze gaat winnen. Want dat gaan jullie doen! Hoe?

Van maandag 3 januari tot en met dinsdag 11 januari, zal er iedere dag een poll voor jullie op onze website klaar staan. Er worden in totaal 7 awards uitgereikt. Iedere dag vanaf vandaag kun je dus op een game binnen een specifieke categorie stemmen. De polls blijven tot en met 13 januari 2022 open staan. Op 14 januari maakt onze notaris de eindstand op en zetten we de winnaars op een rij.

Laat je horen

We zijn natuurlijk super benieuwd welke games jij hoopt terug te zien en op welke games je uiteindelijk gestemd hebt. Laat dat dus gerust weten in de comment sectie van de artikelen op xboxnederland.nl en join onze Discord.

De XBNL-awards – de categorieën

Diegene die ons platform al een tijdje volgen, met ons hangen in Discord of De Week met XBNL luisteren, kennen onze diversiteit in smaak. Maar kennen ook onze humor, vaak met een sarcastisch en cynisch randje. De categorieën bepalen was dus een hele klus. We zijn tot het volgende gekomen:

  • De ‘At Your Service’-award (stem hier); games die maanden of zelfs jaren na hun release nog steeds worden ondersteund en voorzien van content. Hulde voor de ontwikkelaars en hun toewijding!
  • De ‘Elke Pixel Telt’-award (stem hier); het oog wil verdorie ook wat! Deze award gaat naar de game vanwege haar schoonheid. Het water, de grassprieten, de dansende haren.
  • De ‘Ik Hang Aan Je Lippen’-award (stem hier); verhaalvertelling, characterbuilding, plot twists. Iedere dialoog wordt gelezen, alle collectibles verzameld en alle achtergrondinformatie onderzocht. De wereld en de characters leven. Deze award is voor de game met het beste verhaal.
  • De ‘Hier Krijg Ik Mijn Broek Van Vol’-award (stem hier); donkere gangetjes, zaklamp die knipperd, knisperende geluiden om je heen, gevaar loert om iedere hoek. Deze award is in samenwerking met Pampers in het leven geroepen, voor de beste horror game van 2020.
  • De ‘Vroeger was alles beter’-award (stem hier); voor de oudere gamers onder ons die liever pixels tellen dan raytracing zien, die vinden dat alle extra seizoenspassen en DLC pure geldklopperij is. Deze award is voor de retro categorie waar inmiddels een hele actieve groep in onze Discord mee bezig is.
  • De ‘Klein maar fijn’-award; bij Xbox zijn kleinere ontwikkelaars ook welkom en dat loont behoorlijk want we zien steeds meer indie parels verschijnen op onze geliefde consoles. Deze award is dus voor de beste indie game 2021 in het Xbox eco-systeem.

En natuurlijk. Tenslotte. De awards der awards:

  • De ‘X Is Gon’ Give It To Ya’-award; het summum onder de games van 2021. Gameplay, verhaal, graphics. Alles, maar dan ook alles klopt aan deze game. Deze game haalt het beste in de Xbox naar boven en komt met recht in aanmerking voor de meest prestigieuze XBNL-award!
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments