Zo nu en dan voegen we een paar categorieën toe aan onze XBNL awards en dat is nu ook het geval. Dit keer zijn ‘Vroeger was alles beter’ (retro) en ‘Klein maar fijn’ (indie) toegevoegd. Laten we beginnen met de retro categorie.

Het is binnen onze community een belangrijke vraag; wat is eigenlijk retro? Hoe weten we welke game we voor retro moeten aanzien? Retro is het genre waar bijv. nog nieuwe games uit komen die leunen op ouderwetse gameplay waar je de pixels kunt tellen en waar 8 bit muziek uit je speakers pompt. Denk aan sidescrolling adventures, first person shooters als Doom, point and click etc.

We hebben aan onze community gevraagd welke games we moesten nomineren en dit zijn de winnaars. Dit keer staan er geen korte teksten bij door gebrek aan ervaring met de games, maar we zetten elke keer een stukje review erbij met de link.

Welke game krijgt jouw stem voor de ‘Vroeger was alles beter’-award 2021

  • Angry Video Game Nerd 1 & 2 (40%, 8 Votes)
  • The Procession to Calvary (20%, 4 Votes)
  • Scott Pilgrim vs. The World: The Game (20%, 4 Votes)
  • Trash quest (10%, 2 Votes)
  • Narita Boy (10%, 2 Votes)
  • Exodemon (0%, 0 Votes)

Totaal aantal stemmen: 20

Laden ... Laden ...

Trash quest

Voor nog geen 9 euro is Trash Quest wat mij betreft en must-buy voor de Metroidvania platformer liefhebbers die houden van een klassieke uitdaging.

Lees hier de review.


Angry Video Game Nerd 1 & 2

”Koop je deze game omdat hij er leuk uitziet, of uit puur nostalgische en retro-minded gevoelens; je haalt een topper in huis! De game heeft een ijzersterke gameplay met geweldige en nauwkeurige controls.”

Lees hier de review.


Narita Boy

Ben je op zoek naar een lekkere hack and slash sidescroller in een sfeervolle jaren ’80 pixel art style dan zit je met deze game goed. Narita Boy heeft een enorm lekkere stijl en de soundstracks weten de sfeer goed te versterken. De leuke wijze van verhaalvertelling maken de acht uur durende game af.”

Lees hier de review.


The Procession to Calvary

Deze game kan ik wel wat kort over vertellen. Procession to Cavalry is Monty Python in gamevorm en het is fantastisch. Ga deze game spelen.


Exodemon

”Exodemon doet wat het pretendeert te zijn. Een ode aan de jaren ’90 shooters, alla Doom, Hexic, en Heretic. De game heeft een super strakke besturing die spot-on is en je als een ware rambo door het level laat vliegen. Levels zijn ongeveer 10 minuten lang en dat is prima.”

Lees hier de review.


Scott Pilgrim vs. The World: The Game

”De game doorstaat de tand des tijds verrassend goed en biedt meer dan voldoende uitdaging. Er zijn wat extra’s opgenomen die voor mij niet hadden gehoeven, maar niet storend zijn.”

Lees hier de review.

De uitslag volgt op 14 januari

De poll blijft open staan tot en met 13 januari. Op 14 januari 2022 maken we de winnaar bekend. Laat in de tussentijd vooral je stem in de commentsectie of op onze Discord horen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments