We zitten midden in de verkiezingen voor de XBNL-awards. Dit keer kijken we naar de games die genomineerd zijn voor de ‘Ik Hang aan je Lippen’-award.

De ‘Ik Hang aan je Lippen’-award gaat over de beste verhalende games. Een mooie wereld kan indrukwekkend zijn, maar het zijn de verhalen in de wereld die herinnerd zullen worden. Zit de verhaalvertelling goed in elkaar? Hoe worden de characters neergezet? Passen de dialogen bij de sfeer van het verhaal en de wereld? Hoe zit het met de voice-acting?

Ook in 2021 zijn weer pareltjes verschenen met de focus op verhaal. Vooral de indies weten indrukwekkende verhalen over te brengen. Maar welke games van 2021 waren nu echt het meest indrukwekkend op dit vlak?


Welke game krijgt jouw stem voor de 'Ik hang aan je lippen'-award 2021

  • Life is Strange: True Colors (23%, 7 Votes)
  • Psychonauts 2 (20%, 6 Votes)
  • It Takes Two (20%, 6 Votes)
  • Marvel's Guardians of the Galaxy (17%, 5 Votes)
  • Tales of Arise (13%, 4 Votes)
  • Disco Elysium: The Final Cut (7%, 2 Votes)

Totaal aantal stemmen: 30

Laden ... Laden ...

Marvel’s Guardians of the Galaxy

In Marvel’s Guardians of the Galaxy is er een record gezet voor het meest dialoog in een game ooit volgens mij. Het zooitje ongeregeld reist van planeet naar planeet en loopt constant op elkaar te bashen gedurende de game. Dat is natuurlijk geheel volgens stijl van de striphelden en maakt deze game dan ook op verhalend vlak erg interessant. Lees hier de review.


Psychonauts 2

In de zomer kwamen er een paar interessante titels in de Xbox Game Pass waaronder de lang verwachte Psychonauts 2. De game was al jaren in ontwikkeling en het resultaat mag er wezen. Rob was erg onder de indruk (lees hier zijn review). Een game waarvan je kan zien dat er jaren aan werk in zit, ook op verhalend vlak.


Life is Strange: True Colors

Life is Strange legt als franchise al van nature de nadruk op verhaal. In 2021 mocht je weer genieten van een nieuwe titel en dus een gloednieuw verhaal met de nadruk op empathische krachten.


Tales of Arise

Na een jaren wachten was het dan eindelijk tijd voor een nieuwe Tales-game en dit keer voor onze geliefde Xbox. Tales-games leggen vrijwel altijd de nadruk op verhaal in combinatie met RPG elementen en battles. Wil je meer weten over deze titel? Lees dan de review van Renco.


It Takes Two

De co-op game It Takes Two weet veel categorieën te veroveren qua nominaties. Hoewel de game duidelijk laat zien dat het met verschillende gameplaystijlen overweg kan, probeert het ook een verhaal te vertellen over liefde. Maar was dat overtuigend? Lees hier nog de review van It Takes Two.


Disco Elysium: The Final Cut

Een kleinere titel met een zware nadruk op verhaal, Disco Elysium. De game wist meerdere critici te overtuigen door de unieke stijl van verhaalvertelling en gameplay elementen. Lees hier de review.


De uitslag volgt op 14 januari

De poll blijft open staan tot en met 13 januari. Op 14 januari 2022 maken we de winnaar bekend. Laat in de tussentijd vooral je stem in de commentsectie of op onze Discord horen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments