Afgelopen week heeft Microsoft het bedrijf Activision-Blizzard overgenomen. Een veel gehoorde vraag vanuit de community is sindsdien: ‘wanneer komen de games naar Xbox Game Pass?’. In een interview geeft Spencer antwoord op deze veel gestelde vraag.

Phil Spencer, het hoofd van Xbox, heeft bevestigd dat Game Pass, de abonnementsdienst van Microsoft voor PC en Xbox, voorlopig geen games van Activision of Blizzard zal toevoegen. In de Official Xbox Podcast geeft hij aan dat het meerdere oorzaken heeft. In de eerste plaats is het tot enkele weken geleden onduidelijk geweest of de overname door kon gaan. Alle aandacht en focus was dan ook gericht om het overnameproces te begeleiden. Daarnaast geeft Spencer aan dat er nog contractuele verplichtingen met Sony zijn.

Het is geweldig om te zien dat de anticipatie groeit voor Call of Duty®: Modern Warfare® III. Terwijl we blijven werken aan de goedkeuring van de Microsoft-deal, hebben we enkele vragen gekregen of onze aankomende en recent gelanceerde spellen beschikbaar zullen zijn via Game Pass.
Hoewel we geen plannen hebben om Modern Warfare® III of Diablo IV dit jaar in Game Pass op te nemen, verwachten we dat we na de afronding van de deal gaan samenwerken met Xbox om onze titels naar meer spelers over de hele wereld te brengen. We verwachten dat we ergens volgend jaar beginnen met het toevoegen van spellen aan Game Pass.

Bericht op het Twitter-account van Activision-Blizzard (9 oktober 2023)

De uitspraak van Spencer is in lijn met een recent gepubliceerde Tweet van Activision-Blizzard. De verwachting is dat games uit het Activision-Blizzard portfolio in de loop van 2024 naar Xbox Game Pass komen.

Wat vindt jij van het bericht? Had je gehoopt al eerder de games via Xbox Game Pass te kunnen spelen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties