Overname Activision-Blizzard-King door Microsoft nu definitief: ‘Welkom bij team Xbox!’

Vanochtend gaf de Britse waakhond CMA akkoord voor de overname. vanmiddag laat Microsoft weten de overname afgerond te hebben. It’s about time!

Je kon hier vanochtend lezen dat de CMA akkoord is gegaan met de overname. De bezwaren die zij hadden ten aanzien van cloud gaming zijn door Microsoft weggenomen. Het was nu nog enkel wachten op het verlossende woord vanuit Microsoft. Zouden zij de overname definitief maken of zijn er achter gesloten deuren toch nog gesprekken met de FTC of andere instanties? Iedere twijfel is inmiddels weggenomen. In bovenstaande video verwelkomt Microsoft de nieuwe studios. In hun persbericht laten zij het volgende weten:

  • Xbox verwelkomt Activision Blizzard: Xbox kondigt aan dat het Activision Blizzard en hun teams officieel verwelkomt bij Xbox. Activision Blizzard is de uitgever van enkele van de meest gespeelde en meest geliefde franchises in de geschiedenis van gaming op console, pc en mobiel.
  • Gedeelde visie op gaming: Xbox zegt dat het als één team zal leren, innoveren en doorgaan met het leveren van de belofte om gaming naar meer mensen te brengen. Het zal dit doen in een cultuur die streeft naar ‘empowerment, inclusie en diversiteit’.
  • Voordelen voor spelers: Xbox belooft dat het nieuwe werelden en verhalen zal creëren, de favoriete games van spelers naar meer plaatsen zal brengen, zodat meer spelers kunnen meedoen, en dat het spelers op nieuwe, innovatieve manieren zal betrekken en verrassen. Het zegt ook dat het begint met het mogelijk maken van cloud streaming providers en spelers om Activision Blizzard games te streamen in de Europese Economische Ruimte (EER), een toezegging aan de Europese Commissie. Het zegt ook dat het zal beginnen met het brengen van geliefde Activision, Blizzard en King franchises naar Game Pass en andere platforms.
  • Respect voor fans: Xbox bedankt de miljoenen fans die van Activision, Blizzard en King games houden en zegt dat het een eer is om hen als onderdeel van hun gemeenschap te hebben. Het zegt ook dat spelers welkom zijn, ongeacht op welk platform ze spelen, en dat het nieuws van vandaag een wereld van mogelijkheden zal ontgrendelen voor meer manieren om te spelen.

Na bijna 2 jaar en reuring en hectiek komt er nu een einde aan een periode van onzekerheid, rechtszaken en onderzoeken. In een twitter bericht heet Phil Spencer (Head of Xbox) de nieuwe teams welkom bij Team Xbox! De studio’s en IP’s van Activision, Blizzard en King, worden nu toegevoegd aan het enorme Xbox-portfolio en op de XBNL-redactie kijken we dan ook enorm er naar uit wat deze overname komende jaren voor de Xbox-fans gaat betekenen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties