De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Deze ‘CH3F NL laat de credits rollen’ voelt enigszins dubieus, want kun je Tekken 8 wel echt uitspelen? Tekken 8 is een game die je eindeloos kunt spelen met offline en online matches en meer. Maar, Tekken 8 heeft ook een story mode en wanneer je deze uitgespeeld hebt dan zien spelers de credits rollen. In mijn geval game nummer 27 van het jaar. Was het de moeite waard?

Wat voor soort game is Tekken 8?

Tekken 8 is een vechtspel dat deel uitmaakt van de legendarische Tekken-franchise van Bandai Namco. De game kent verschillende online en offline modes om te spelen. In zijn XBNL-review heeft gastreviewer Danny de game al eens flink onder de loep genomen en heb je tevens kunnen lezen wat de game allemaal te bieden heeft.

In Tekken 8 is ook een verhaal te volgen en dit vormt de basis voor de game als geheel en het roster aan vechters waaruit spelers kunnen kiezen. In het verhaal staat Jin Kazama tegenover zijn vader, Kazuya Mishima, die de rol van slechterik vervult. Beide personages hebben de kracht om in duivelvorm te vechten en toegang te krijgen tot ongekende krachten. Jin is echter bang voor een totale overname door de duivel en weigert diens kracht. Het verhaal draait om Jin, maar veel van de Tekken-personages hebben ook een rol in het verhaal.

Ik moet zeggen dat ik blij verrast was met de kwaliteit. Het verhaal is, ook als leek, interessant om te volgen en wordt boeiend gebracht. Visueel ziet de game er fantastisch uit en de cinematics hebben me echt omver geblazen. Het vechten is natuurlijk ook dik in orde, waarbij ook beginners zoals ik prima door de story heen komen. Na een uurtje of 4 spelen heb ik de credits zien rollen.

Credits

Tekken 8 kun je natuurlijk honderden uren spelen en als je tijdens de vele matches behoefte hebt aan iets meer achtergrond over het Tekken-universum, de personages en de arena’s waar gevochten wordt, dan is het zeker de moeite waard om ook de story mode te spelen en daarvan de credits te zien rollen. En na de credits? Dan begint de game pas echt en staat het spel garant voor nog vele uren speelplezier.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties