De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Afgelopen week heb ik Tales of Kenzera: ZAU gespeeld. Met de game van Surgent Studios heb ik voor de 28e keer dit jaar de credits van een game zien rollen. Was mijn reis door Kenzera de moeite waard?

Wat voor soort game is Tales of Kenzera: ZAU?

Tales of Kenzera: ZAU is een 2D-metroidvania die door Surgent Studios ontwikkeld is en onder de vlag van EA Originals is uitgebracht. In Tales of Kenzera: ZAU kruipen spelers in de huid van Zau en volgen zij een Bantoeverhaal van een jonge sjamaan, die poogt zijn overleden vader terug te winnen van de God of Death. Om hierin te slagen moet Zau door het prachtig vormgegeven Kenzera gaan reizen en een aantal uitdagingen volstaan.

De gameplay volgt de welbekende metroidvania-stijl. Spelers beginnen met weinig skills en gaandeweg spelen zij allerlei vaardigheden vrij, waarmee nieuwe delen van de wereld bereikbaar worden. Naast platforming bestaat de gameplay uit exploratie en combat. Tales of Kenzera: ZAU speelt heerlijk weg en weet qua verhaalvertelling uit te blinken. In mijn XBNL-review heb je kunnen lezen wat het verhaal zo uniek maakt.

Credits

Na 16 uur spelen heb ik de game uitgespeeld en weten te completen. Tales of Kenzera: ZAU was iedere minuut tot de credits meer dan waard. De game schotelt spelers een hartverwarmend verhaal voor. Naast de sterke verhaalvertelling weet de game ook qua gameplay te boeien. De ontwikkelaars hebben een uitstekend gebalanceerde game gecreëerd die een perfecte mix biedt van verhaalvertelling, gevechten en intense platformactie. Trek je portemonnee en leg twee tientjes neer voor deze prachtige game!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties