Na de trailer van The Outer Worlds stond Obsidian Entertainment weer even op de kaart. Gaat dit een Microsoft Exclusive worden?

Want eenieder die de aankondiging zag en de naam Obsidian,dacht direct: ‘he, zijn die niet net opgekocht door Microsoft?’. Dus de gedachte dat Microsoft aast op het exclusief maken van The Outer Worlds is nog niet zo gek. Toch blijkt dit niet zo te zijn en is het maar de vraag of Microsoft zijn naam wel onder de game mag gaan zetten. Leonard Boyarski, die we kennen als een van de makers van de Fallout serie, liet er meer over weten.

Y Microsoft kwam langs en keek naar alles waar we mee bezig waren en deze game, The Outer World, was daar een van. Maar aan deze game wordt vooral door Private Division gewerkt.

Private Division is een nieuwe onafhankelijk label die onder Take-Two Interactive Software valt. Ook werken zij aan wat andere bijzondere projecten zoals Kerbal Space Program. Private Division gaat ook Ancestors: The Humankind Odyssey, gemaakt door Assassin’s Creed maker Patrice Désilets, uitbrengen.

Om het heel precies te vertellen, ook Microsoft had al iets van The Outer Worlds gezien voordat het tijdens The Games Awards werd getoond. Maar Take-Two had voorrang.

De hele acquisitie is niet echt iets waar wij mee bezig zijn. Wij werken alleen samen met de mensen van Private Division aan deze game.Daar komt ook geen verandering in.

The Outer Worlds is dus waarschijnlijk niet de reden van de aankoop van Obsidian door Microsoft. Achter de schermen moet er nog minstens een ander project lopen en die was goed genoeg om Microsoft wakker te maken.Wat die game gaat worden? Dat is nog een raadsel.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments