Review: The Outer Worlds – Murder on Eridanos

1
75

The Outer Worlds is één van de beste games die ik in 2019 gespeeld heb. ‘Het begin van een epische franchise’, luidde de titel van mijn review. Na de release van de game is een tweetal DLC uitgebracht. Murder on Eridanos is de tweede en tevens laatste DLC. In deze video review deel ik mijn bevindingen.

Het ontwikkelen van verhalende RPG’s kun je prima aan het team van Obsidian Entertainment overlaten. Zij hebben door de jaren heen een flink CV opgebouwd en met The Outer Worlds hebben zij opnieuw een uitstekende game afgeleverd. Een game die ik na release met plezier twee keer uitgespeeld heb. Dat doe ik zelden, maar The Outer Worlds biedt een levendige wereld met creatief uitgewerkte verhaallijnen. Bij een tweede speelronde kun je de game écht op een andere manier beleven.

Met veel plezier heb ik vervolgens in september 2020 Peril on Gorgon DLC (review) opgepakt en was het sindsdien aftellen geblazen naar de laatste DLC: Murder on Eridanos. In Murder on Eridanos is het jouw taak om een moordmysterie op te gaan lossen. De DLC komt met nieuwe wapens, customizations en natuurlijk een nieuwe en unieke wereld om te verkennen.

In deze video review bespreek ik wat mij in de DLC aanspreekt, maar ben ik ook kritisch op een aantal gemaakte keuzes. Dus ben je benieuwd wat jou in de nieuwe DLC te wachten staat? Check dan deze spoiler vrije review!

RECENSIES OVERZICHT
Review: The Outer Worlds - Murder on Eridanos
8.0
Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
JanHaan
JanHaan
26 dagen geleden

Deze game ziet er prachtig uit. Jammer dat er zoveel in gepraat wordt. Dat is toch wel een handicap als Engels niet je 1e taal is. Ik ken redelijk goed Engels, maar bij zoveel tekst vergaat mij het plezier, want ik begrijp gewoon niet alles. Het verhaal is misschien de charme van deze game en ontvouwt zich als alle teksten leest, maar als je de Engelse taal niet helemaal machtig bent dan kun je hem maar beter overslaan. Een Nederlandse vertaling komt er helaas vast niet?