The Outer Worlds komt 17 maart met nieuwe DLC

Eind 2019 verscheen The Outer Worlds. ‘Het begin van een epische franchise’, luidde de titel van onze review. Inmiddels zijn we een goede anderhalf jaar verder en is de tweede en laatste verhalende DLC aangekondigd!

The Outer Worlds werd goed ontvangen. Voor velen was The Outer Worlds zelfs één van de beste games uit 2019. Ook op de redactie hebben we de game met veel plezier gespeeld, zoals je uit onderstaande conclusie op kunt maken.

‘Obsidian Entertainment heeft met The Outer Worlds een nieuwe IP neergezet waar menig RPG-fan helemaal op los kan gaan. In een levendige sci-fi wereld valt een hoop te verkennen, de nodige NPC’s te ontmoeten en zijn meerdere interessante verhalen te ontdekken. Hoe jij als speler daar invulling aan wilt geven kun je tot op zekere hoogte zelf bepalen door de uitstekend uitgewerkte character-driven verhaalvertelling. Dit maakt tevens dat de game een enorme herspeelbaarheidswaarde heeft, doordat je de game op meerdere manieren vanuit verschillende rollen kunt beleven. Enkele tekortkomingen vallen in het niets bij het aantal uren speelplezier dat je kunt halen uit The Outer Worlds. Mocht je alsnog twijfelen over een eventuele full priced aanschaf, wat de game wat mij betreft meer dan waard is, dan kun je The Outer Worlds natuurlijk ook gewoon checken in de Game Pass’.

Conclusie uit de XBNL-review van The Outer Worlds

Murder on Eridanos

Na The Outer Worlds een tweetal keer uitgespeeld te hebben, kwam in september 2020 de Peril on Gorgon DLC (review) uit. Een prima verhalende DLC. Niet al te veel bijzonders, maar een leuke toevoeging aan het universum.

‘Met Peril on Gorgon bezoeken we een aantal nieuwe planeten, waarbinnen een verhaal zich afspeelt dat zeer de moeite waard is om gespeeld te worden. Het verhaal past in het geheel van The Outer Worlds en voegt daarnaast extra verdieping toe aan het universum, waar je in 2019 voor het eerst mee kennis hebt kunnen maken. Peril on Gorgon biedt qua gameplay meer van hetzelfde, maar als je de gameplay van de basegame van The Outer Worlds kon waarderen dan zul je met deze DLC niet klagen. Naast het vele verkennen, de heerlijke shooter-actie en focus op character building, wordt ook deze DLC gedragen door de vele leuke kleine verhalen met veelal hilarische dialogen. Voor 15 euro haal je een prima uitbreiding in huis van één van de betere verhalende games van de afgelopen twee jaar’.

Conclusie uit de XBNL-review van The Outer Worlds: Peril on Gorgon

Inmiddels zijn we alweer ruim een half jaar verder na de release van Peril on Gorgon en is er een nieuwe DLC aangekondigd. Murder on Eridanos kun je vanaf 17 maart 2021 spelen. In bovenstaande trailer krijg je alvast een eerste indruk.

In Murder on Eridanos is het jouw taak om een moordmysterie op te gaan lossen. De DLC komt met nieuwe wapens, customizations en natuurlijk een nieuwe en unieke wereld om te verkennen.

Wat mij betreft een mooie reden om Halcyon weer in te duiken. Ik heb wel zin in wat lekkere shooter-actie gecombineerd met hilarische dialogen en ben dan ook benieuwd of Murder on Edidanos de hoge standaard weer weet te evenaren. Kijken jullie uit naar deze nieuwe DLC?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments