Het jaar 2020 sluiten we af met de XBNL-awards. Na alle losse categorieën, kunnen we niet anders dan eindigen met de allround winnende game van dit jaar. Er zijn heel wat mooie games uitgekomen, maar we hebben een kleine selectie voorgeselecteerd.

In de redactie zijn we streng geweest over wie dit artikel klaarzet, want de keuze van games waar je op kunt stemmen hangt af van de redacteur. Om te voorkomen dat we hieronder dus 11 keer Sea of Thieves konden aanklikken, valt redacteur Rik al af. Een top 11 lijst met alleen maar horror willen we ook niet (jammer Renco) en games waar je 50 uur kan besteden aan klikken of inrichten van fabrieken en workshops ook niet (sorry Jeff, ook jij valt af). Je merkt ook wel in onze wekelijkse podcast dat niet elke redacteur even goede smaak heeft als ik. En tja, Rob heeft wel goede inzichten en smaak, maar die gunnen we ook even een rustige Kerst gezien hij zich al het hele jaar de pleuris schrijft voor deze website.

Natuurlijk had ik gedacht dat Cyberpunk 2077 elke top 3 zou bezetten, maar we zijn er achter gekomen dat je niet zomaar 1,2,3 even een open wereld-game in elkaar knalt. Rockstar is nog altijd koning! Daarmee stijgen de spanningen ook gelijk voor de top 3 van 2020!

De ‘X Is Gon’ Give It To Ya’-award!

Dan is het bij deze nu tijd geworden om je laatste stem uit te brengen voor de XBNL-awards.

De ‘X Is Gon’ Give It To Ya’-award. Het summum van de gamesindustrie. Het aller aller aller beste dat 2020 aan ons als gamers heeft geboden. Games die niet teleurstellen (helaas Cyberpunk, je bent af). Games waar je na de release een week vrij voor neemt (ook hier valt Cyberpunk af gezien het vijftien keer werd uitgesteld). Games die grensverleggend zijn qua verhaalvertelling, performance of gameplay mogelijkheden. Franchises die zichzelf opnieuw op de kaart hebben gezet (remakes als Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 of Mafia) of precies weten wat hun trouwe aanhang wil spelen. De genomineerden voor de meest prestigieuze XBNL-award in willekeurige volgorde:

Welke game krijgt de 'X Is Gon' Give It To Ya'-award. De beste game van 2020

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments