Het afgelopen jaar hebben we meerdere remakes en remasters van oude liefdes mogen verwelkomen. De een wat succesvoller dan de ander (ja, ik kijk nu naar jou XIII). Maar welke van deze nieuwe oude games was de beste? Breng nu snel je stem uit in de categorie ‘Trip down memory lane’ van de XBNL-awards.

Velen van ons zullen zeggen dat ze het liefst een gloednieuwe game willen in plaats van een remake of remaster. Originele ideeën, maar af en toe een oude favoriet in een nieuw jasje opnieuw kunnen spelen is minstens net zo lekker. Alle warme herinneringen van de game, maar dan wel met opgepoetste graphics, geluid en gameplay. Deze categorie is dan ook speciaal in het leven geroepen voor de beste remake of remaster van het afgelopen jaar. Laat dus vooral weten welke jouw favoriet was.

Welke game krijgt de 'Trip down memory lane'-award. De beste game van 2020

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

De uitslag volgt op 30 december

De poll blijft een week open staan. Op 30 december 2020 maken we de winnaar bekend. Laat in de tussentijd vooral je stem in de commentsectie of op onze Discord horen! In onze wekelijkse podcast zullen we tevens uitgebreid bespreken waarom deze games volgens ons de genomineerden zijn.

De genomineerden

Tony Hawk’s Pro Skater 1+2

Met deze remake werd een oude jeugdliefde van veel gamers weer gereanimeerd. De muziek, de combo’s, de besturing. Alles klopte aan deze remake en dat is knap, zeker met een game die zoveel fijne herinneringen oproept bij zovelen.

Mafia: Definitive Edition

Nog een klassieker waar we het binnen onze redactie in elk geval unaniem over eens waren dat er een remake van moest komen. Die remake kwam er en stelde niet teleur. De controls en gameplay werden gemoderniseerd, de graphics een enorme verbetering en er kwam meer content in de vorm van verhalen die dieper uitgelicht werden ten opzichte van het origineel. Een remake zoals het hoort dus.

Resident Evil 3

Na de succesvolle remake van het tweede deel was het afgelopen jaar de beurt aan Resident Evil 3. De game werd vanaf de grond af opnieuw opgebouwd. Dit zorgde voor nieuwe puzzels, nieuwe gebieden en nieuwe vijanden. Ook werden de vaste camerapunten ingeruild voor een soepele camera over de schouder. De game zag er werkelijk fantastisch uit en was perfect voor zowel de nieuwkomers in het genre als voor de veteranen. Iets minder sterk misschien dan het tweede deel, maar nog altijd een heel goeie remake.

Spongebob Squarepants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated

Deze koddige platformer uit 2003 kreeg ook een remaster dit jaar en die pakte best goed uit. De gameplay was wel wat repetitief en ook het leveldesign liet hier en daar wat te wensen over, maar al met al bleef de vrolijke sfeer en de platformactie wel lang genoeg leuk om toch door te willen spelen.

Saints Row the Third: Remastered

Met een stel geflipte criminelen een imperium opbouwen en ondertussen onschuldige omstanders met een grote paarse dildo neerknuppelen. Saints Row the Third was een belachelijke, maar oh zo vermakelijke game. Dit jaar mochten we aan de slag met de remaster en dat was nog net zo leuk. De game draait in 4K op 60fps en met HDR en spat daardoor van je scherm af. Daarbij kreeg je ook nog alle DLC die bij het origineel uitgebracht werd, maar het mooiste is nog wel dat deze game volledig in co-op te spelen is. Een remaster die dus de moeite waard is.

Kingdom Hearts HD 1.5+2.5 ReMix – Kingdom Hearts: Birth by Sleep

Het klinkt als een ingewikkelde rekensom, maar de remaster van deze Kingdom Hearts verzameling mocht er wel zijn. De mix van Final Fantasy en Disney komt prachtig samen in deze game. De gameplay blijft goed overeind en ook grafisch is de collectie behoorlijk opgepoetst ten opzichte van het origineel. Een mooie opstap naar Kingdom Hearts 3.

Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle

En nog maar een dubbel pakket. De spectaculaire actiegames Bayonetta en Vanquish van Platinum Games waren op de Xbox 360 erg geliefd en dat was reden genoeg om ze als remaster nog een keer uit te brengen. De actie staat ook nu nog steeds als een huis, maar grafisch en qua geluid zitten er hier en daar wel wat scheurtjes in. Desondanks wel een hele fijne actiebundel.

Neighbours Back From Hell

Een game die al op de Gamecube te spelen was en nog net zo tof was als toen. In deze puzzelgame is het de bedoeling dat je wraak neemt op je verschrikkelijke buurman Rottweiler door allerlei valstrikken en streken voor hem te zetten. Dit resulteert in heerlijk flauwe slapstick humor. Hoe verder je komt, hoe lastiger de game wordt, maar des te groter het gevoel van voldoening als je weer een level weet te voltooien.

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning

Kingdoms of Amalur kende ook een grote schare fans en waar veel fans zijn, daar is ook veel geld te verdienen. En dus kreeg ook deze game een remaster. Wel een vrij simpele remaster overigens. Het enige dat er anders is ten opzichte van het origineel is dat er een nieuw likje verf overheen gekomen is, maar dat is het dan ook wel. Dat de remaster toch hoge cijfers scoort is vooral omdat de originele game gewoon erg goed in elkaar zat.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments