De uitslagen van de XBNL Awards 2020

Zoals elk jaar organiseert de redactie weer de XBNL awards met een eigen twist op de categorieën. Ook dit jaar zijn er meerdere games in de prijzen gevallen. Rik en Niels bespreken in de video welke games de revue passeerden en welke games uiteraard met de winst ervandoor gaan.

De XBNL-awards – de categorieën

Diegene die ons platform al een tijdje volgen, met ons hangen in Discord of De Week met XBNL luisteren, kennen onze diversiteit in smaak. Maar kennen ook onze humor, vaak met een sarcastisch en cynisch randje. De categorieën bepalen was dus een hele klus. We zijn tot het volgende gekomen:

 • De ‘At Your Service’-award; games die maanden of zelfs jaren na hun release nog steeds worden ondersteund en voorzien van content. Hulde voor de ontwikkelaars en hun toewijding!

  Sea of Thieves (geen doorgestoken kaart door Rik… zegt hij zelf)

 • De ‘Elke Pixel Telt’-award; het oog wil verdorie ook wat! Deze award gaat naar de game vanwege haar schoonheid. Het water, de grassprieten, de dansende haren.

  Assassin’s Creed: Valhalla

 • De ‘Ik Hang Aan Je Lippen’-award; verhaalvertelling, characterbuilding, plot twists. Iedere dialoog wordt gelezen, alle collectibles verzameld en alle achtergrondinformatie onderzocht. De wereld en de characters leven. Deze award is voor de game met het beste verhaal.

  Tell me Why

 • De ‘Hier Krijg Ik Mijn Broek Van Vol’-award; donkere gangetjes, zaklamp die knipperd, knisperende geluiden om je heen, gevaar loert om iedere hoek. Deze award is in samenwerking met Pampers in het leven geroepen, voor de beste horror game van 2020.

  Resident Evil 3

 • De ‘Trip down memory lane’-award; remasters, remakes, nieuwe edities van oudere games die inspelen op onze gevoelens van nostalgie. Welke games hebben de juiste behandeling gehad om de nostalgie van vroeger in een modern jasje te steken?

  Tony Hawk’s Pro Skater 1+2

En natuurlijk. Tenslotte. De awards der awards:

 • De ‘X Is Gon’ Give It To Ya’-award; het summum onder de games van 2020. Gameplay, verhaal, graphics. Alles, maar dan ook alles klopt aan deze game. Deze game haalt het beste in de Xbox naar boven en komt met recht in aanmerking voor de meest prestigieuze XBNL-award!


  Assassin’s Creed: Valhalla

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments