Remedy Entertainment en Tencent hebben besloten om de ontwikkeling van de game bekend met codenaam Kestrel te annuleren.

Codenaam Kestrel bevond zich in een vroeg stadium van ontwikkeling. Het spel werd ontwikkeld door Remedy, medegefinancierd door Tencent en zou samen met Tencent worden uitgegeven. Het project begon in november 2023 als een herstart van een eerder project met de codenaam Vanguard.

De beslissing om codenaam Kestrel te annuleren zou Remedy in staat stellen om zich meer te richten op andere games in zijn portfolio. In een blogpost op hun website laat de CEO van Remedy hierover het volgende weten:

Codename Kestrel toonde potentieel, maar het project bevond zich nog in een vroeg conceptstadium. Onze andere projecten zijn goed gevorderd en gaan naar de volgende ontwikkelingsfase, en door daar meer aandacht aan te besteden, profiteren we van de voordelen. We kunnen zodoende getalenteerde Kestrel-ontwikkelaars naar deze andere gameprojecten overhevelen (…). Dit is weer een manier om ervoor te zorgen dat onze gameprojecten goed blijven vorderen. Ik wil ons Kestrel-ontwikkelingsteam bedanken (…).

Tero Virtala, CEO van Remedy

Remedy Entertainment is een bekend videogamebedrijf dat in 1995 is opgericht en zijn hoofdkantoor heeft in Finland, met een kantoor in Stockholm, Zweden. Het bedrijf is bekend van beroemde franchises, zoals Control, Alan Wake en Max Payne. Aan welke nieuwe projecten de ontwikkelaars van Codename Kestrel toegewezen worden is niet bekend gemaakt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties