Ondanks dat 2020 de geschiedenisboeken in zal gaan als ‘dat horrorjaar met die pandemie’ kwamen er niet heel veel games in die categorie uit. Maar kwaliteit boven kwantiteit zullen we maar zeggen, dus stem gauw op jouw favoriete game in de categorie ‘Hier krijg ik m’n broek van vol’ van de XBNL-awards.

Het blijft een categorie dat slechts een klein percentage gamers echt trekt, de horrorgames. Lekker in het donker, liefst met een headset op een griezelig en vaak ook gruwelijk avontuur beleven en lekker die hartslag omhoog knallen. Ikzelf hou er ontzettend van, mijn mederedacteuren dan weer iets minder. Speciaal voor al deze helden van de nacht, bedwingers van zenuwen of houders van luier-kortingskaarten is deze categorie bedacht. Stem dus gauw op je favoriete griezel-ervaring van het afgelopen in gamesland.

Welke game krijgt jouw stem voor de 'Hier krijg ik m'n broek van vol'-award

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

De uitslag volgt op 30 december

De poll blijft een week open staan. Op 30 december 2020 maken we de winnaar bekend. Laat in de tussentijd vooral je stem in de commentsectie of op onze Discord horen! In onze wekelijkse podcast zullen we tevens uitgebreid bespreken waarom deze games volgens ons de genomineerden zijn.

De genomineerden

Resident Evil 3

Een stad vol zombies, gemuteerde wezens en de Nemesis die jacht op je maakt. Ja, Resident Evil 3 was een absolute topper in dit genre afgelopen jaar. De game zag er heerlijk uit en kende genoeg jumpscares om je tot het einde van de game op het puntje van je stoel te laten zitten. Capcom liet vorig jaar al zien dat ze het maken van een remake helemaal in de vingers hebben en demonstreerden dat dit jaar met Resident Evil 3 opnieuw.

The Dark Pictures Anthology: Little Hope

Een klein, spookachtig stadje, een groepje tieners met hun leraren, een bloederige geschiedenis en een dikke mist die je niet laat vertrekken. Little Hope was een ontzettend tof vervolg in de Dark Pictures Anthology. Lekker griezelen, af en toe een quick time event voltooien en al doende het mysterie van Little Hope oplossen.

Doom Eternal

Niet direct een horrortitel, maar in Doom Eternal zaten genoeg griezelige beesten om een kopje kleiner te maken om dat stempel toch te kunnen rechtvaardigen. Als de legendarische Doomslayer was het jouw taak om de aarde te bevrijden van het gespuis dat uit de hel ontsnapt was en dan het liefst zo bloederig mogelijk. Dikke, lompe actie met een horrorsausje dus.

Maid of Sker

Maid of Sker is een game die zich in 1898 afspeelt en is gebaseerd op Britse folklore. Het speelt zich af in een griezelig en afgelegen hotel waar je probeert de geheimen van het hotel te ontrafelen. Een goeie mix van puzzelen en vluchten. Vluchten ja, want het enige hulpmiddel dat je hebt is een apparaatje dat je met geluid waarschuwt als er gevaar loert. Puzzelen, stealth en verstoppertje ineen dus. Niet voor degenen met zwakke zenuwen.

Infliction: Extended Cut

De walking sim from hell. Zo kun je deze game misschien het best omschrijven. Mijn hemel, wat was deze creepy zeg. Overal geluiden om je heen, fluisterende stemmen, krakende planken, het constante gevoel dat je bekeken wordt en dan die trut van een geest die je af en toe een hartverzakking bezorgd. Zelfs voor de doorgewinterde horror-fans reden om weer eens een schone onderbroek reserve te leggen.

Remothered: Broken Porcelain

Dit vervolg, dat dienst doet als zowel prequel en sequel, op Remothered: Tormented Fathers speelt zich af in de Ashmann Inn waar het personeel gek geworden is en in een moordzuchtige woede is belandt. De hoofdpersoon, Jennifer, doet er van alles aan om te ontsnappen uit dit horrorhotel, maar het personeel wil niet echt meewerken. Na het spelen van deze game sla je kleine, rustieke motelletjes wel even over.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments