De jaarlijkse XBNL-awards worden ook dit jaar weer gehouden. Benieuwd welke games allemaal genomineerd zijn en of jouw favoriet er tussen zit? Lees snel verder!

Er werd al geregeld aan de redactie om gevraagd. ‘Worden ook dit jaar weer awards uitgereikt?’. Tuurlijk. Maar, door omstandigheden kunnen we de XBNL-awards dit jaar niet met elkaar in de Ziggo Dome vieren. Dat mag echter de pret niet drukken, want ook via onze digitale kanalen kunnen we al het moois dat 2020 aan games te bieden had vieren. En het was me een jaar zeg! Naast de launch van de Xbox Series X|S zagen we meer dan 10 first-party titels op de Xbox verschijnen. Denk aan Minecraft Dungeons, Gears Tactics, Grounded, Tell Me Why, Ori and the Will of the Wisps en nog veel meer.

Het was een goed jaar en de enige gamer die je zult horen klagen is diegene met een backlog. Want naast de vele nieuwe first-party en third-party games, zien we steeds vaker dat games jaren na launch nog steeds met nieuwe content gevoed worden. Denk aan Rainbow Six Siege, Red Dead Redemption 2, No Man Sky, Sea of Thieves en Destiny 2.

De genomineerden

Nu is natuurlijk de vraag…welke awards worden er dit jaar allemaal uitgereikt? En welke games zijn binnen de verschillende categorieën genomineerd?

We gaan dit nog niet verklappen, maar kunnen wel alvast een tipje van de sluier geven. Ook dit jaar wordt er weer de ‘X is Gonna Give it to Ya’-award uitgereikt. Oftewel, de aller beste game van het jaar 2020 die binnen het Xbox ecosysteem te spelen was! Er zijn echter ook nog genoeg andere awards om uit te reiken. En uiteraard bepalen wij als redactie niet wie deze gaat winnen. Want dat gaan jullie doen! Hoe?

Van zondag 20 december tot en met vrijdag 25 december, zal er iedere dag een poll voor jullie op onze website klaar staan. Er worden in totaal 6 awards uitgereikt. Iedere dag vanaf zondag 20 december kun je dus op een game binnen een specifieke categorie stemmen. De polls blijven tot en met 28 december 2020 open staan. Op 29 december maakt onze notaris de eindstand op. En op 30 december knallen we het jaar uit door de winnaars van de verschillende awards bekend te maken.

Laat je horen

We zijn natuurlijk super benieuwd welke games jij hoopt terug te zien en op welke games je uiteindelijk gestemd hebt. Laat dat dus gerust weten in de comment sectie van de artikelen op xboxnederland.nl en join onze Discord.

De XBNL-awards – de categorieën

Diegene die ons platform al een tijdje volgen, met ons hangen in Discord of De Week met XBNL luisteren, kennen onze diversiteit in smaak. Maar kennen ook onze humor, vaak met een sarcastisch en cynisch randje. De categorieën bepalen was dus een hele klus. We zijn tot het volgende gekomen:

  • De ‘At Your Service’-award (stem HIER); games die maanden of zelfs jaren na hun release nog steeds worden ondersteund en voorzien van content. Hulde voor de ontwikkelaars en hun toewijding!
  • De ‘Elke Pixel Telt’-award (stem HIER); het oog wil verdorie ook wat! Deze award gaat naar de game vanwege haar schoonheid. Het water, de grassprieten, de dansende haren.
  • De ‘Ik Hang Aan Je Lippen’-award (stem HIER); verhaalvertelling, characterbuilding, plot twists. Iedere dialoog wordt gelezen, alle collectibles verzameld en alle achtergrondinformatie onderzocht. De wereld en de characters leven. Deze award is voor de game met het beste verhaal.
  • De ‘Hier Krijg Ik Mijn Broek Van Vol’-award (stem HIER); donkere gangetjes, zaklamp die knipperd, knisperende geluiden om je heen, gevaar loert om iedere hoek. Deze award is in samenwerking met Pampers in het leven geroepen, voor de beste horror game van 2020.

En natuurlijk. Tenslotte. De awards der awards:

  • De ‘X Is Gon’ Give It To Ya’-award; het summum onder de games van 2020. Gameplay, verhaal, graphics. Alles, maar dan ook alles klopt aan deze game. Deze game haalt het beste in de Xbox naar boven en komt met recht in aanmerking voor de meest prestigieuze XBNL-award!
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties