De release-window ‘Holiday 2020’ van de Xbox Series X is vandaag iets concreter geworden. Zat jij met je voorspelling goed?

Het moet een drukke week op de pr- & marketing afdeling van Xbox geweest zijn. Allereerst moest het onvermijdelijk besloten worden. Namelijk, Halo Infinite wordt tot 2021 uitgesteld. Begrijpelijk, maar toch ook wel pijnlijk. In de eerste plaats voor de fans die al lang op een nieuwe Halo wachten. Maar ook voor Xbox en de ontwikkelaars van 343 Industries is dit vervelend. Dit is geen nieuws om trots op te zijn en om het leed dan ook te verzachten heeft Microsoft vandaag ook wat leuker nieuws naar buiten gebracht. In november 2020 zal de nieuwe generatie console, de Xbox Series X, gelanceerd worden.

Geen Halo maar wel duizenden andere games

In hun persbericht wordt nog eens aangehaald dat de launch van de Xbox Series X met de beschikbaarheid van duizenden games gepaard gaat. Alle games over alle generaties Xbox zullen vanaf dag 1 op de Series X te spelen zijn. Daarnaast zullen meer dan 100 games geoptimaliseerd voor de Series X worden. Denk hierbij aan 120 frames per seconde, DirectX Raytracing en Usain Bolt-achtige laadtijden.

Uiteraard komen er rondom de launch van de Xbox Series X genoeg andere games uit. Toch moet ik bekennen dat ik het een behoorlijke gok vind die Microsoft hier neemt. Hun AAA flagship titel is zonder concrete releasedatum uitgesteld. Is het dan slim om de Xbox Series X wel al in de schappen te leggen? Oké, het is tof dat je een complete stapel aan games van de afgelopen 20 jaar kunt spelen en natuurlijk ligt er nog duizenden uren aan Game Pass games voor je klaar. Allemaal speelbaar vanaf dag 1 op de Xbox Series X, de krachtigste console die beschikbaar is (tot zo ver de pr-praat). Echter mist het nu aan een knaller van een game tijdens de Xbox Series X release. Tenminste, voor zover bekend bij ons als gamers.

Wellicht heeft Microsoft nog iets achter de hand, maar het lijkt me dan verstandig om hier zo snel mogelijk duidelijkheid over te geven. Waar moet je dan aan denken? Er zijn nog flink wat Xbox Game Studios waarvan we (nog) niet weten waar zij aan werken. Daarnaast kunnen er natuurlijk deals zijn met andere partijen. In november 2020 komen er bijvoorbeeld een aantal games uit van ontwikkelaars waar Microsoft goede banden mee heeft. Denk aan Cyberpunk 2077 en Assassin’s Creed Valhalla. Wellicht dat één van deze games in een Series X bundel meegeleverd wordt. Ik hoop in ieder geval van harte in de loop van augustus op beter nieuws. We wachten het maar even rustig af.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
2 jaren geleden

Beschikt ‘ie over ultrawide support? Dan sta ik als eerste in de rij!

Dynko
Dynko
2 jaren geleden

En ja, ik zat wel ‘goed’, maar mijn vermoedens waren voornamelijk gebaseerd op speculatie en datums uit het verleden.