Laten we met het laatste beginnen. Het Xbox Live reputatie-systeem. Een systeem waar ik niet echt iets van begrijp. Tijd voor verandering dus.

Xbox baas Mike Ybarra tweette het gisteren.

reputation_De werking van het huidige systeem blijft wat vaag. Als je er naar kijkt dan zie je drie ratings of beoordelingen voor iedereen die op Xbox Live zit. We hebben goede speler, heeft werk nodig en vermijd. Hoe je aan deze reputatie komt, is niet altijd even goed te begrijpen. Microsoft geeft zelf het volgende weer:

 

“Hoe meer uren je online eerlijk speelt zonder dat je gerapporteerd wordt door anderen als iemand die beledigend bezig is, hoe beter je reputatie zal worden. Het algoritme zoekt spelers die regelmatig storend gedrag vertonen op Xbox Live. Het grootste deel van de spelers ontvangen maar sporadisch feedback van andere spelers en zij zullen dus als ‘goede speler’ gemarkeerd blijven staan.

Als spelers constant waarschuwingen krijgen en een telkens een negatieve invloed op anders spelers en de Xbox Live community hebben, zullen zij daar straffen voor gaan krijgen. Bijvoorbeeld, mensen met een vermijd status zullen hun matchmaking verminderd zien en het kan zo zijn dat zij bepaalde voorrechten, zoals uitzenden via Twitch, niet meer hebben.”

Microsoft geeft aan dat zij rekening houden in het algoritme met spelers die maar een paar klachten krijgen in een bepaalde tijdsperiode en heeft ook aanpassingen op het geven van valse rapporten tegen spelers die gewoon beter zijn of een gerapporteerd worden vanuit andere persoonlijke redenen. Dat dit niet altijd even goed gaat, is te merken aan veel commentaren op fora. Tijdens de Gears of War beta hebben meerdere goede spelers gemerkt dat er een groep was die zoveel rapporteerde dat hun reputatie binnen enkele dagen van Goede Speler naar Vermijd was gegaan.

Dit systeem gaat dus op de schop. Hoe en wat? Geen idee, het is 1 kreet op Twitter dus er valt verder weinig meer over te zeggen.

Borderlands-Xbox-One-341633[1]Borderlands

Microsoft heeft ook een mededeling gedaan over een aantal nieuwe titels die naar de backward compatibility lijst komt. Eén van die titels is het populaire Borderlands welke nu al speelbaar zou moeten zijn voor de Preview Members. Ook worden ook alle DLC’s van het spel beschikbaar. De wereld van Pandora komt nu dus ook naar de Xbox One.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments