Op 25 maart 2022 komt Tiny Tina’s Wonderlands uit. Wat mogen we van de ontwikkelaars bij Gearbox verwachten? In dit artikel lees je alles over deze Borderlands spin-off!

In dit artikel gaan we in op de vele vragen die er leven. Waar gaat het verhaal in Tiny Tina’s Wonderlands over? Met welke classes kunnen we spelen? Is het verhaal van de game ook in multiplayer te doorlopen? En waar gaat het verhaal over, kun je de game spelen als je nog nooit een Borderlands game hebt gespeeld? Vele vragen waarop dit artikel antwoorden zal geven.

Help! Ik heb nog nooit Borderlands gespeeld. Kan ik Tiny Tina’s Wonderlands dan wel volgen?

Ja. Eerst wat achtergrond. Tiny Tina’s Wonderlands is door de ontwikkelaars van Gearbox ontwikkeld. Je kent de naam inderdaad van de Borderlands franchise. In 2013 is namelijk aan Borerlands 2 een DLC toegevoegd met de titel: ‘Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep’. Hier heb je onder andere met het character kennis gemaakt. De nieuwe game Tiny Tina’s Wonderlands is hierop gebaseerd, maar volgt een volledig eigen verhaallijn. Tiny Tina’s Wonderlands is dus een volledig op zichzelfstaande game. Ongetwijfeld zal er hier en daar wel een flinke knipoog aan het Borderlands universum gegeven worden, maar je mag verwachten dat je als nieuwkomer prima in het verhaal meegenomen zult worden.

Waar gaat het verhaal in Tiny Tina’s Wonderlands over?

Heel veel over het verhaal weten we nog niet. We weten wel dat Gearbox flink heeft lopen investeren. Zo zien we een aantal bekende namen als voice-actors op de lijst staan: Wanda Sykes, Andy Samberg, Will Arnett en Ashly Burch die de stem van Tiny Tina zal gaan vertolken. Deze laatste ken je mogelijk ook van games als Horizon Zero Dawn en Horizon Forbidden West, waar zij in de huid van Aloy is gekropen.

Over het verhaal zelf valt te melden dat het na Assault on Dragon Keep (Borderlands 2 DLC) zal plaatsvinden. Uit onderstaande verhaaltrailer maken we op dat jij als speler de rol van de Fatemaker zult krijgen. De game speelt zich af in de Bunkers and Badasses tabletop campaign en Tiny Tina is de Bunker Master.

Wat voor soort game wordt Tiny Tina’s Wonderlands?

Tiny Tina’s Wonderlands beloofd een zogenaamde Fantasy Looter-Shooter te worden. Uiteraard kunnen we er hele lappen tekst aan besteden, maar een beeld zegt uiteraard meer dan duizend woorden. In deze video kun je 20 minuten van de gameplay bekijken. Deze geeft een uitstekende eerste indruk:

De gameplay reveal trailer geeft nog iets meer context:

Met welke classes kan er gespeeld worden?

Tiny Tina’s Wonderlands heeft een diepgaand en zeer aanpasbaar class systeem dat draait om de Multiclass-mechanic waarmee je vaardigheden uit zes unieke skilltrees kunt mixen en matchen. De classes zijn: Stabbomancer, Brr-zerker, Clawbringer, Spellshot, Graveborn en Spore Warden. Iedere class heeft enkele unieke eigenschappen. In onderstaande trailers kun je een indruk krijgen.

  • Stabbomancer: de Stabbomancers zijn sluwe, op critical-hit gerichte moordenaars die magisch wervelende messen op het slagveld oproepen en naar believen in de schaduwen verdwijnen. Het gaat hen om het creëren en benutten van kansen. De vaardige Stabbomancer maakt gebruik van de zwaktes van zijn vijanden om op sluwe wijze vitale doelwitten te raken en vijanden neer te halen voordat ze weten wat hen geraakt heeft.
  • Brr-Zerker: de Brr-Zerkers zijn hardnekkige, met vorst doordrenkte vechtersbazen die hun vuurkracht aanvullen met een reeks brutale melee-aanvallen. Het zijn geharde krijgers die uit de bevroren bergen komen, met een lange rij voorouders die hun lichaam hebben getraind om de bittere kou van ijzige winters te weerstaan en zelfs te trotseren. In de strijd vechten de Brr-Zerkers het liefst van dichtbij en nemen ze de frontlinie in als een wervelende maalstroom van uitzonderlijk kille dood.
  • Clawbringer: de Clawbringers zijn trouwe krijgers die donder en vlammen op hun vijanden laten neerdalen met een spectrale hamer naast hun vuurspuwende Wyvern Companion. Zij zijn een orde van krijgers die heldendom naar de Wonderlands willen brengen. Hun Dragon Aura geeft de hele groep extra damage en meer.
  • Spellshot: de Spellshots zijn wapentovenaars die een constant spervuur van spreuken en kogels kunnen afvuren en hun vijanden met een vingerknip in ongevaarlijk vee kunnen veranderen. Terwijl anderen hun geweren slechts als wapens beschouwen, heeft de Spellshot rigoureus getraind tot het een verlengstuk van zijn eigen magische wil is geworden, waarbij hij geweer en grimoire samen weeft om zijn spreuken te verbeteren en zijn wapens mee te doordrenken.
  • Graveborn: de Graveborn zijn Death-touched volgelingen die hun gezondheid opofferen om verwoestende Dark Magic aanvallen te ontketenen en de spookachtige Reaper of Bones te worden. Zij gebruiken hun Demi-Lich Companion en opofferende Action Skills om hun vijanden te laten lijden, zelfs ten koste van hun eigen levenskracht. Elke spreuk die door de Graveborn wordt uitgesproken, zal de Demi-Lich een unieke spreuk van hemzelf doen uitspreken, en ook Kill Skills activeren om helse minions op te roepen
  • Spore Warden: de Spore Warden zijn meesters van de natuur die tornado’s oproepen en volle salvo’s arcane pijlen lanceren in vijandelijke linies samen met hun gifspuwende Mushroom Companion. Het zijn Gun- en Companionspecialisten die de vaardigheden van hun companions en bondgenoten aanzienlijk kunnen opvoeren, terwijl ze vernietigende vuurkracht afleveren en oprukkende vijanden vertragen met Frost tornado’s. Snelheid en afstand zijn de beste vrienden van een Spore Warden

Met hoeveel spelers kun je Tiny Tina’s Wonderlands spelen? En is er splitscreen ondersteuning?

Tiny Tina’s Wonderlands kun je in multiplayer 1-4 spelers spelen. De volledige campaing kan in co-op doorlopen worden. Je kunt ook samen met je vrienden via lokale split-screen Tiny Tina’s Wonderlands op je console spelen. Spelers op Xbox Series X|S kunnen met maximaal vier spelers lokaal split-screen spelen, terwijl Xbox One split-screen voor twee spelers ondersteunen. Op alle consoles kun je kiezen tussen een horizontaal of verticaal split-screen in co-op voor twee spelers.

Biedt Tiny Tina’s Wonderlands crossplay ondersteuning?

Ja! Zoals onlangs onthuld, zal Tiny Tina’s Wonderlands crossplay ondersteunen tussen Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc via de Epic Games Store. Het maakt niet uit op welk platform je speelt, je kunt via SHiFT Matchmaking samenwerken met vrienden op verschillende platforms. Meer informatie over hoe je crossplay kunt inschakelen, vind je op de officiële website van de game.

Is er een endgame in Tiny Tina’s Wonderlands?

Ja. Na het uitspelen van de campaign kunnen spelers met de Chaos Chamber aan de slag. In de mythische Chaos Chamber bevindt zich een steeds veranderende poort naar een willekeurige dungeon. In deze trailer leer je meer over wat de endgame van Tiny Tina’s Wonderlands te bieden heeft:

Gaat Tiny Tina’s Wonderlands post-launch ondersteuning krijgen?

Ja. Spelers kunnen een Season Pass kopen. De Season Pass is afzonderlijk verkrijgbaar of als onderdeel van de Chaotic Great Edition en bevat vier nieuwe post-launch content drops met nieuwe eindbazen, onbekende settings, een zevende class die het Multiclass-systeem nog verder uitbreidt, en een reeks cosmetica in het Butt Stallion Pack. In onderstaande trailer kom je meer over de Season Pass te weten:

Vanaf wanneer kunnen we met Tiny Tina’s Wonderlands aan de slag?

Als je op de Xbox Series X|S of Xbox One speelt, is de releasetijd afhankelijk van je regio. In de meeste regio’s begint de release om middernacht plaatselijke tijd. De game is op 25 maart vanaf 00u00 CET beschikbaar op consoles. Op pc is de game vanaf 25 maart om 00.00 uur CET beschikbaar via de Epic Game Store in alle markten. Ga voor een volledig overzicht van de releasetijden per regio naar de officiële website van de game.

Is Tiny Tina’s Wonderlands ook met Game Pass Ultimate te spelen?

Nee.

Welke edities van Tiny Tina’s Wonderlands zijn er allemaal te koop?

Tiny Tina’s Wonderlands kent een drietal edities die je in de Microsoft Store, of via de uitgever 2K, kunt kopen. De standard edition (€59,99), de Next-Level Edition (€74,95) en de Chaotic Great Edition (€89,99). De Next-level Edition bevat de basisgame, de next-gen upgrade en de Dragon Lord Pack Bonus Content. De Chaotic Great Edition bevat de basisgame, de Next-Level Edition content, aangevuld met de Season Pass, die uit 4 post-launch content updates zal bestaan.

Zoek je iemand om Tiny Tina’s Wonderlands samen mee te spelen? Check de XBNL-Discord!

Tiny Tina’s Wonderlands lijkt bij uitstek een game om samen met andere te spelen. Mocht je nog gamers zoeken om deze nieuwe titel van Gearbox mee te gaan spelen, kom dan zeker eens in onze Discord langs. De XBNL-Discord telt inmiddels +500 actieve leden en iedere avond worden er wel groepjes gevormd om samen games mee te spelen. Je kunt via deze link lid worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties