Dankzij het Corona-virus moeten we met zijn allen gedwongen thuisblijven. Voor velen van ons betekent dat extra tijd om te gamen en dat merken ze bij Microsoft.

Want hoe kom je al die extra tijd thuis door? Deels door te werken, misschien wat series op Netflix, maar wij gamers weten beter. Dit is hét moment om te gamen en dat doen we dan ook massaal.

Microsoft zegt dat het aantal gebruikers op Xbox Live, Game Pass en Mixer nog nooit zo hoog is geweest. Als gevolg hiervan heeft Microsoft een aantal aanpassingen moeten doen. Zo zijn custom gamerpics verwijderd en zijn foto’s en achtergronden voor Clubs verwijderd, alles om de boel zo stabiel mogelijk te houden.

Desondanks zaten er toch een aantal hick-ups in Xbox Live. Vriendenlijsten die niet goed ingeladen werden, moeite om te joinen bij vrienden en The Division 2 lag op een gegeven moment zelfs helemaal plat vanwege de enorme drukte op Live.

Naast deze onlineservices is er ook fors meer vraag naar de Cloud Based diensten van Microsoft. Maar liefst 775% meer vraag. Het is dus ook niet raar dat er momenteel wel eens een haperinkje in zit.

Bij mij werkt het over het algemeen gewoon goed en anders zijn er ook nog voldoende singleplayer campagnes die ik uit kan spelen. Hoe zit dat met jullie?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments