De game 1 vs 100 is misschien wel een van de beste wapenfeiten die Xbox Live heeft gekend. In een tijd waarin battle royale voor een zelfde soort kick zorgt schittert de game in afwezigheid. Phil Spencer laat weten waarom 1 vs 100 (voorlopig) uitblijft, maar geeft de liefhebbers wat om zich aan vast te klampen.

Voor het programma Eén tegen Honderd zet ik de tv niet aan. Maar zap ik er voorbij dan zal ik niet ontkennen dat het mijn aandacht weet te vatten. Daar verandert Caroline Tensen weinig aan. Had Anna Nooshin daar nou gestaan dan had dat weer afgeleid van het spelletje. Met de Xbox Live variant van het spel maakte je kans op toffe prijzen zoals Microsoft Points of Live Arcade games. 

Jammer genoeg is de game niet speelbaar geweest in Nederland, maar in buurlanden als Engeland en Duitsland hebben gamers een kleine 10 jaar geleden online gespeeld voor roem. Steve Wright van Stevivor sprak met Phil Spencer in het kader van X019, half november. Steve pakte het moment om 1 vs 100 weer eens aan te kaarten. Nog voor hij zijn vraag kon stellen onderbrak ome Phil hem al. “We zouden dat weer moeten doen.” zegt Phil met een lach.

“Het probleem met 1 vs 100 is dat het eigendom is van een bedrijf dat zich met spelshows bezig houdt. Matt Booty (hoofd van Xbox Game Studios) en ik hebben al verschillende discussies gevoerd om weer met zo’n ervaring te komen. Of het nou 1 vs 100 is of iets vergelijkbaars. Het zou fantastisch zijn om weer met zoiets op de proppen te komen. In dit licht wordt naar ideeën gekeken, we brengen het ook wel eens ter sprake als we met (ontwikkel)teams gaan zitten. Het was een idee -en dit klinkt als een cliché- dat zijn tijd een beetje vooruit was.”

Phil geeft aan dat de tijd rijp is voor een ervaring als 1 vs 100. Het streamingplatform Mixer en xCloud bieden fantastische kansen om de originele ervaring naar nog grotere hoogten te brengen. Om een voorbeeld te noemen:

“Het idee is een community gedreven happening waarin 100 (plus 1) man samenkomen voor de fun en de prijzen. Met Mixer zou je niet eens een installatie nodig hebben van het spel om te kunnen starten. Matt en ik delen onze ideeën hierbij al een beste tijd. Ik verwacht dat we weer met zo’n soort ervaring gaan komen, ik denk dat het gewoon moet gebeuren.”

Ik ben heel benieuwd waar Phil en consorten mee komen. Hoewel het niet specifiek benoemd wordt stel ik me voor dat je heel verschillende community’s krijgt die zo’n evenement opzetten met eigen twists en vragen. Middels video kun je zoiets laten hosten door een van de communityleden of een streamer. Thuis of vanuit de trein deelt de community vervolgens in het plezier, de spanning en de prijzen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments