Het is eigenlijk al een tijdje bekend, maar we willen het jullie niet onthouden. Xbox One X zal eigenschappen van de HDMI 2.1 functie ondersteunen! En dat is natuurlijk goed nieuws voor onze krachtmonster! 

Wat is HDMI 2.1 nou weer? Ja, ik hoor het je denken. De kabelvariant zorgt met 2.1 voor 4k 120 fps throughput, 8k op 60fps en ondersteuning voor 10k resolutie! Het zal nog wel even duren voordat we zulke snelheden en resoluties bereiken. BUT WAIT, there is more. HDMI 2.1 biedt ook Variable Refresh Rate (VVR) en Auto Low Latency Mode (ALLM) en die zijn het belangrijkst voor gaming. Hoezo? De refresh rate heb je nodig voor de snelheid van jouw beelden. Hoe hoger de refresh rate, hoe ”natuurlijker” de snelheid van het beeld aanvoelt. Hoe lager, hoe meer houterig en onnatuurlijk jouw beeld aanvoelt. Er ontstaat op deze manier ook geen ”tearing”, waar complete beelden soms wegvallen.

De latency is de snelheid waarmee jouw beelden op de tv worden getoverd. Als de de latency hoog is, dan kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld naar links gaat met je controller en dat je een halve seconde later pas ziet dat je naar links gaat. Tegenwoordig hebben veel tv’s wel lage latency, maar het blijft een uitdaging met de moderne games. Auto Low Latency Mode zal automatisch kijken naar welke modus van jouw tv het beste is voor lage latentie .

Onze krachtpatser

De Xbox One X blijft toch een beetje onze trots. De krachtigste console op de markt en nu ook HDMI 2.1 ondersteuning, of tenminste, een deel er van. No way dat de Xbox One X nu 8k en zelfs 10k ondersteunt. Het gaat dus puur om de software van HDMI 2.1. Maar, je weet in ieder geval nu dat jouw Xbox One X mooi toekomstbestendig is met HDMI 2.1!

Ja, hij lijkt stoned op de thumbnail.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments