Half-Life is zonder twijfel één van de beste first person shooters ooit. Daarnaast is Steam een schot in de roos geweest voor ontwikkelaar Valve. Toch heeft Half-Life nooit de opvolger gekregen die het verdiende. Maar er gloort hoop, want CEO Gabe Newell doet een boekje open.

Op Reddit liet Newell weten dat Valve bezig met een single player game. Ondanks het feit dat men weinig los liet over de nieuwe game, vertelde Newell wel dat een nieuwe game zich mogelijk in het Half-Life universum bevindt. Of dit om de aangekondigde game gaat is niet bekend. Half-Life 2 bestond uit dlc en werd afgesloten met een open einde. De mogelijkheid bestaat echter ook dat we te maken hebben met een nieuwe Portal.

Daarnaast is Valve op het moment bezig met de ontwikkeling van een aantal VR-games. Deze zouden samen met een ‘knuckle controller’ uit moeten komen. Al deze games zouden moeten draaien op de Source 2 Engine.

Valve gaat dus weer flink aan de bak op het gebied van games. Valve’s laatste single player game was Portal 2 uit 2011. De ontwikkelaar scoorde vervolgens met games als DOTA 2 en Counter Strike: Global Offensive. We houden jullie op de hoogte!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments