Geruchten, daar drijft de game wereld zo langzamerhand op. Nieuwe games maar ook overnames binnen de gamewereld zijn voer voor speculaties. Deze is wel heel bijzonder.

Oke, laten we een grote gezonde korrel zout nemen bij dit verhaal. Want nergens, behalve bij Polygon, is hier iets over bekend. Waarom dan toch melden? Omdat het namen zijn die wel heel erg klinken en wie weet.

Overnames

Wat is het geval. Er schijnt iemand, een betrouwbare bron rond Microsoft volgens Polygon, te beweren dat Microsoft bezig is met een overname van, hou je vast, EA. Ook wordt er in de wandelgangen gefluisterd dat daarnaast Valve en het Koreaanse PUBG Corp. in het vizier worden gehouden. Die laatste zou niet eens zo vreemd zijn na de deal die ze met Microsoft voor het exclusief maken van PUBG gesloten hebben.

Een ander teken voor een aantal overnames zijn de interne verschuivingen binnen Microsoft. Spencer heeft promotie gemaakt en is nu vice president van de gaming afdeling en heeft dus een grotere vinger in de pap.

Geschiedenis

Als we de geschiedenis erbij halen, Microsoft heeft wel een trackrecord wat betreft overnames. Zo zien we onder andere Rare in 2002. Ook Mojang en Lionhead waren ooit eerder het slachtoffer. Die laatste is vorig jaar gesloten. Al met al waren deze overnames geen groot succes. Als we over succes praten dan is de overname van Bungie in 2000 wel een schot in de roos geweest. Maar Bungie is ondertussen ook al geen onderdeel meer van Microsoft.

In 2013 liet Spencer al horen dat ze het plan hadden om een aantal nieuwe interne studio’s te openen maar van die plannen is nog weinig terecht gekomen. Natuurlijk heeft Microsoft best wat kanjers in hun midden. Een aantal teams staan garant voor het betere werk. Turn 10 Studios en Playground Games lanceren elk jaar een nieuwe Forza Motorsport en een Forza Horizon titel en het ID@Xbox programma doet goed werk met games zoals Cuphead.

Exclusives

Uiteindelijk draait het allemaal om de exclusives, een onderdeel waar Xbox niet genoeg in floreert. Dit jaar komen we wat kleinere exclusives uit zoals Ashen, Deep Rock Galactic en The Darwin Project. Maar echt grote titels die het verschil maken, die zien we niet. Microsoft zal vast nog wel wat verrassingen achter de hand hebben. Een nieuwe Gears of War zou mogelijk kunnen zijn aangezien daar een vluchtige opmerking over geplaatst werd tijdens de presentatie van de Game Pass. En laten we Mojang niet vergeten, al is hun grootste titel Minecraft geen exclusive. Ook de volgende Tomb Raider zou weleens een multiplatform game kunnen worden dus die exclusiviteit is ook weg. De geruchten gaan dat de studio Electric Square ook bezig is met een Xbox One Exclusive en er gaan geruchten over een nieuwe Perfect Dark.

We gaan het maar afwachten. EA zou wel een hele grote naam zijn en Microsoft in staat stellen om de concurrent Sony toch behoorlijk in de weg te gaan zitten. Als FIFA of Battlefield ineens Xbox exclusives worden, dan kan dat zeker een probleem voor de PlayStation gaan betekenen. Maar of dat gebeurt, dat betwijfel ik wel ten zeerste.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments