Het is officieel. Activision/Blizzard heeft MLG gered van de afgrond. Het bericht spookte al een paar dagen rond maar net is bevestigd dat er een bedrag van $46 miljoen wordt neergeteld om de eSports gigant te redden. Op 21 December kwam het bericht dat MLG financieel dood was en Activision/Blizzard zag waarschijnlijk de kans om nog meer geld uit de groeiende industrie te trekken.

Sinds 2002 is MLG een bedrijf wat de eSports heeft gedomineerd. Een aantal jaren geleden kwam er een tweede grootmacht ten tonele. De ESL kocht veel competities op en andere competities, zoals de hoogste divisie van Call of Duty, stapte ook over naar ESL. Dit zorgde begin 2015 al voor een verlies van $6 miljoen. Activision/Blizzard kan dit gat misschien weer een beetje opvullen. Iets wat nog recht gezet moet worden is dat de CEO van MLG, Sundance DiGiovanni, gewoon op zijn plek blijft, anders dan dat de laatste dagen werd gesuggereerd. Nu Activision/Blizzard het grootste deel van de aandelen bezit is het misschien niet gek om te denken dat de games van dit gigantische bedrijf misschien wel weer terug gaan naar MLG. Vergeet niet dat Activision/Blizzard samen met Riot Games en Valve het grootste deel van alle eSports games in handen hebben. Call of Duty, Heartstone, Heroes of the Storm en StarCraft 2 zijn natuurlijk gigantische eSports games. Kan MLG een zelfde soort klap aan ESL geven? De komende maanden worden zeer interessant in de wereld van eSports.

COD BO#

Ieder jaar zien we al dat de eSports-scene groeit. Met de komst van diensten als Twitch en Azubu kijken steeds meer mensen iedere week trouw naar hun favoriete game. Prijzenpotten gaan steeds meer omhoog in waarde en de groep mensen die de eSports ingaan wordt steeds groter. Niet alleen maar de absolute top maar ook de semi-pro’s worden steeds interessanter om te volgen. Ik zou er niet van opkijken als we straks ook meer evenementen als Dreamhack gaan krijgen waar mensen die op semi-prof niveau goed zijn ook toernooien kunnen spelen. Activision realiseert zich dit misschien ook en ziet hier een kans voor MLG om in dit gat in de markt te springen. Zoals ik net al zei, het is een spannende tijd in de eSports!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments