Eerder vandaag kon je al lezen dat de studio achter The Witcher franchise bezig is met nieuwe projecten. De studio heeft een behoorlijke prestatie geleverd met deel 3, maar in totaal zijn alle delen van The Witcher franchise bij elkaar meer dan 20 miljoen keer verkocht, wereldwijd. 

Ik heb zo het vermoeden dat The Witcher 3: Wild Hunt meer is verkocht dan deel één en twee bij elkaar, want de eerste game was echt een ‘sleeper hit’. Een paar websites pikte die game op, maar niks groots ofzo. Toen kwam deel 2 uit en kreeg het al wat meer aandacht door de prachtige graphics. Daarna kwam The Witcher 3 en we weten allemaal wat voor dikke hype dat was!

Ter informatie, The Witcher 3 heeft serieus 800 game awards verdiend (!!!) waarvan maar liefst 250 Game of the Year awards. Om het nog even leuker te maken heeft de game online in zo’n 51 000 artikelen gestaan! De hype was dus echt real!

witcher3

Cyberpunk 2077 moet nog groter worden dan The Witcher 3?

Eerder dit jaar heb ik The Witcher 3 eindelijk uitgespeeld, maar zal Hearts of Stone en Blood and Wine nog moeten spelen (hè, wat jammer nou. Oh nee, toch niet). Het is een game waar je echt voor moet zitten en dat kan best intimiderend overkomen, want je wilt het liefste na een dagje werken even lekker een game spelen en niet jezelf totaal in een game laten onderdompelen en dat je weer tot 2 uur in de nacht speelt. CD Projekt Red gaf tijdens een interview aan dat ze grotere spellen willen maken, maar hopelijk zien ze ook in dat het te groot kan worden. The Witcher 3 is al een behoorlijke kluif in je bibliotheek en ik vind 100 uur gameplay meer dan genoeg. Cyberpunk 2077, hun volgende project, is ambitieuzer dan The Witcher 3 en de studio wil het grootste commerciële succes neerzetten. Vind ik ergens een beetje jammer, want probeer de game maar gewoon goed te maken in plaats van te felle ambities. Die Hollywood fat cats uitspraken kennen we al uit elders in de games industrie.

Zijn we klaar met The Witcher? Nee, waarschijnlijk niet. Ik zie het al helemaal voor mij dat er andere verhalen over personages van het Witcher universum kunnen worden verteld. Voordat we daar komen krijgen we toch eerst te maken met Cyberpunk 2077 en daar kijk ik naar uit. Misschien wordt dat wel een launchgame voor de nieuwe generatie consoles! Breek de speculaas maar aan begin met speculeren! Kolen op het vuur van de hypetrain! Chooo choooooo!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments