De Logitech G Cloud is een Android-based handheld, waarop Xbox-games op verschillende manieren gespeeld kunnen worden. Wat kan de Logitech G Cloud allemaal en hoe is de speelervaring? In een nieuwe reeks artikelen genaamd ‘In de xCloud met de Logitech G Cloud’ delen we onze indrukken.

In dit vierde artikel zijn we op een missie. Inmiddels heb ik de nodige uurtjes in The Witcher 3 zitten en wordt het de hoogste tijd dat Geralt een move naar Keira gaat maken. Om de ‘Friends With Benefits’-achievement te unlocken zal onze Gerardus wel ff aan het werk moeten. Hoogste tijd dus om de Logitech G Cloud aan te zetten, de Console Streaming aan te test te onderwerpen en Keira te romancen. Zou het lukken om de achievement vrij te spelen?

Snel opgestart

De Console Streaming optie in de G Cloud werkt soepel. Na het openen van de Xbox-app zit ik vrij snel in mijn vertrouwde Xbox-dashboard en worden de beelden vanaf mijn eigen Xbox feilloos naar de Logitech G Cloud gestreamd.

Allereerst gaan we met Gerardus nog even wat heksen tevreden stellen. Wat opvalt is dat de grote open wereld prima op het G Cloud-scherm verschijnt. De beweging door de wereld verloopt soepel. In de moerassen komen we wat rare wezens tegen en dan blijkt dat de combat wat stroefjes aanvoelt (wat deels ook wel op conto van de game zelf is). Opnieuw vallen de wat te kleine thumb sticks op, waarmee het net even iets lastiger in de bewegingen fine-tunen is. In een grote open wereld valt het 99% van de tijd niet op, maar wanneer we even iets preciezer te werk moeten gaan dan voelt het stroever.

Geen optimale ervaring, maar zeker wel speelbaar!

Na het afronden van de ‘Hunting a Witch’ questline, mogen we bij Keira op bezoek komen. Wat volgt is een reeks aan quests om wat hand-en-spandiensten te verrichten. Over de gehele linie is The Witcher 3 via Console Streaming op de G Cloud prima speelbaar, maar er zijn een aantal dingen die opvallen. De combat is er daar één van en die heb ik hierboven al besproken. Wat verder opvalt is dat de speelkwaliteit iets minder wordt als de snelheid omhoog gaat, bijvoorbeeld als Gerardus door de bossen rent of op zijn paard galoppeert. Het is een combinatie van het kleine scherm, net iets minder responsieve controls en hogere input lag dan ik gewend ben, waardoor het geen feilloze ervaring is.

Ook de interactie met objecten en de menu-navigatie gaat net even iets minder soepel. De G Cloud is een merkbaar kleiner scherm, met een game die hier niet voor geoptimaliseerd is. Met mijn Witcher-sense ruimtes onderzoeken en op de kaart opzoeken waar ik naar toe moet gaat allemaal minder soepel. Maar speelbaar is het zeker! Sterker nog, na drie uur spelen ben ik een heel eind opgeschoten en zou ik prima deze game met de G Cloud kunnen vervolgen. De G Cloud ligt na een paar uur spelen nog steeds prima in de hand, wordt niet warm, heeft een uitstekende batterijduur en weet een prima Witcher-speelervaring te bieden.

De Keira-questline is verder prima te spelen. De dialogen animaties worden mooi weergegeven en de dialogen komen prima op het beeld. En ook de romantiek spat van het G Cloud-scherm. Gerardus is toch wel een ouwe vrijer als je het mij vraagt, type: in ieder stadje een ander schatje. Na een paar uurtjes spelen unlocked dan ook zonder al te veel moeite de ‘Friends with Benefits’-achievement en sukkelt Keira in de armen van onze Witcher in slaap. GG!

Concluderend

Natuurlijk komt The Witcher 3 het best tot zijn recht wanneer ik deze native op de Series X speel, terwijl de beelden van een 55 inch LG scherm afspatten. Soms is het echter ook lekker om gewoon even aan de eettafel te zitten, onderuit op de bank te hangen of in de luie tuinstoel verder te spelen. En dan is het goed om te weten dat dit prima kan. Met Console Streaming is het goed mogelijk om op de Logitech G Cloud games als The Witcher 3 te spelen. De iets stroevere controls en menu-navigatie op het kleine scherm zijn voor lief te nemen, in ruil voor de vrijheid die het kleine apparaat van Logitech weet te bieden. Op een stabiel WiFi netwerk zijn grote games als The Witcher 3 meer dan prima speelbaar via Console Streaming en biedt de Logitech G Cloud een comfortabele game-ervaring.

NB. Wil je meer weten over de Logitech G Cloud. Je leest hier alles over de specs. Ook deelde ik al eerder mijn eerste indrukken en heb ik op de Logitech G Cloud geprobeerd een Victory Royale in Fortnite te halen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties