Sinds Microsoft liet weten dat ze cross-platform gamen willen ondersteunen is er een heleboel heisa geweest rondom dit onderwerp. In het begin leverde het meer vragen op dan antwoorden, maar de antwoorden komen er nu toch echt aan.

Quantum Break is de eerste game die iets met het cross verhaal deed, maar dat was meer op het gebied van cross-buy met een heel klein vleugje cross-progress. Hier kun je, als je zowel de Xbox One als pc versie van de game hebt, jouw vooruitgang opslaan op het ene apparaat en vervolgens weer verder spelen op je andere apparaat. Ontzettend handig toch? Daar mogen alle games van mij wel heen!
Rocket League is een voorbeeld van de échte cross-play, hier kunnen pc gamers tegen zowel Xbox One als PS4 gamers spelen. Alleen de combi met Xbox One en PS4 spelers is helaas nog niet geïntroduceerd.

Gelukkig weten we wel dat Microsoft hier volledig voor open staat, want zo wordt het gamen tóch nog iets leuker. Dan kun je tenminste een console kopen die je graag wil hebben, in plaats van de console aan te schaffen die al je vrienden gebruiken.
Sony heeft inmiddels naar buiten gebracht dat zij cross-play met Microsoft spelers ook wel zien zitten, dus waar wachten we nog op?
Steeds meer producenten vinden het idee van meerdere fans die samen kunnen spelen een goed idee. Zo wordt Tekken 7 waarschijnlijk ook aan het rijtje van cross-platform speelbare games toegevoegd.

KatsuhiroHarada[1]

Aanvankelijk leek het er op dat Tekken 7 een PS4 exclusive zou worden, gelukkig werd deze roddel al snel de wereld uit geholpen toen de pc en Xbox One versies van de game werden aangekondigd. In een interview liet Katsuhiro Harada weten dat het team van Tekken cross-play tussen de verschillende platforms wel ziet zitten. Beter nog, het is nog vrij simpel om te realiseren ook. Dat klinkt eigenlijk alleen maar positief in de oren toch? Er is alleen één nadeel, veel mensen hebben het beeld van pc gamers dat ze makkelijker kunnen cheaten en dit daarom ook zullen doen. Daardoor zijn er fans van de game die niet tegen pc gamers zouden willen spelen. Misschien zijn het gewoon een stelletje broekies die niet tegen hun verlies kunnen, maar het zou wel jammer zijn als het hele feest hierdoor niet doorgaat. Een filter instellen bij de multiplayer modus, zodat je kan kiezen dat je niet tegen pc gamers of console gamers wil spelen, zou een optie zijn. Dan is iedereen blij!

Mocht je de woorden van Katsuhiro Harada zelf terug willen luisteren dan kun je hem vanaf 4:00 alles zelf horen zeggen. Cross-platform gamen is dus hopelijk dichterbij dan we denken!

Tekken 7 komt uit voor Xbox One, PC en PS4 en staat gepland om begin 2017 te verschijnen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments