Het is natuurlijk een beetje kinderachtig om te blijven hangen in ‘console wars’ en termen als ‘verslaan’, maar toch is het wel een opmerkelijke ‘winst’ van Xbox.

In Japan is het altijd Playstation geweest die het best wordt verkocht naast – uiteraard – de Nintendo. Het is niet heel gek dat Playstation het goed doet in Japan gezien Sony een Japans bedrijf is en de Playstation van Sony is. Xbox is dan altijd het ondergeschoven kindje wat niet heel raar is gezien het games aanbod van Xbox ook vrij ‘westers’ is en niet helemaal de smaak van onze Aziatische medegamers. Het is daarom extra opmerkelijk dat er recent verkoopcijfers zijn gedeeld waar je ziet dat Xbox meer is verkocht dan Playstation in Japan. Dat is sinds 2014 niet meer gebeurd. Het is vooral de Xbox Series S die in de smaak valt. Er werden 105 Xbox Series X verkocht en maar liefst 6120 Xbox Series S units. Ter vergelijking: Er werden 2240 PS5’s verkocht en 453 PS5 Digital consoles.

Er zit echter wel een paar haken en ogen vast aan deze cijfers. Dit is natuurlijk een tijdelijke winst want Playstation zit met de PS5 op zo’n 1 miljoen verkochte units in totaal en Xbox haalt nog niet eens een kwart daarvan. En wat er nog bij komt is dat de Playstation 5 nog altijd schaars is. Het is echter wel een leuk feitje om te zien en ook mooi om te zien dat Microsoft toch behoorlijk weet te scoren met de Xbox Series S. Wat ons betreft is dit het resultaat van een visie die sterk wordt gevolgd door een goede uitvoering. De visie is namelijk om gaming voor iedereen toegankelijk te maken. Dat wil zeggen dat de drempel om te gamen laag moet liggen en dat gebeurt mede dankzij de lage instapprijs van de Xbox Series S, namelijk 300 euro. Gooi daar een Xbox Game Pass bij en je zit behoorlijk gebeiteld het hele jaar lang!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments