Er gaan geruchten dat Sea of Thieves op de PlayStation uitgebracht zal worden. Wat vindt de Xbox-community, mocht dit inderdaad gaan gebeuren?

Sea of Thieves is door de Xbox Game Studios ontwikkeld en is één van de velen online multiplayers die exclusief binnen het Xbox-ecosysteem te spelen is. De game uit 2018 heeft een moeizame start gekend, maar is inmiddels wereldwijd uitgegroeid tot één van de populairste multiplayer games.

De afgelopen dagen gaat het gerucht dat Sea of Thieves naar de PlayStation komt. Sinds het gerucht is er enige verdeeld ontstaan binnen de Xbox-community. Is dit wel een slimme zet van de Xbox Game Studios? De studios onder Microsoft is lange tijd verweten dat het aanbod exclusieve games beperkt is. De laatste tijd is er meer aanbod aan het ontstaan, mede door verschillende investeringen vanuit Microsoft in studios en content. De toekomst ziet er qua first party games dan ook rooskleurig uit, zoals je hebt kunnen lezen in ons artikel ‘Waar werken de Xbox Game Studios aan‘.

Er vanuitgaande dat het gerucht klopt: zou het een goede zet zijn van Microsoft om Sea of Thieves naar de PlayStation te brengen? Persoonlijk zie ik hierin geen probleem, eerder een win-winsituatie. Hoewel Sea of Thieves inmiddels meer dan 30 miljoen spelers heeft verwelkomd, draait deze game om interactie met andere spelers. Meer spelers betekent meer interactie, en die extra spelers zullen er zeker komen als Sea of Thieves op meerdere platformen speelbaar is. Daarnaast heeft PlayStation een groot tekort aan first-party online multiplayers. Die zijn er nagenoeg niet, dus ook als PlayStation-fan zou ik graag een AAA online multiplayergame toegevoegd zien. Maar wat vinden jullie?

Wat zou je er van vinden als de Xbox Game Studios hun game Sea of Thieves op de PlayStation uit zou brengen?.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

The Pirate Code

Communitylid HertogJatog wees de redactie ook op The Pirate Code. Het zou wat hem betreft een logische move zijn om een game als Sea of Thieves voor meerdere platformen beschikbaar te stellen. The Pirate Code schrijft immers voor:

  • Article 1: The Sea Calls To Us All
  • Article 2: The Sea Unites Us as One Community

Kortom, de zee is van ons allemaal en we zijn als één community met elkaar verbonden. Weinig tegen in te brengen, toch?

Abonneer
Abonneren op
8 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
DM4S
DM4S
1 maand geleden

Laat ze SoT maar houden daar bij playstation. Zijn wij er tenminste van af 😈

DM4S
DM4S
1 maand geleden
Antwoord aan  Rik

🥊

Picnic82
Picnic82
1 maand geleden

Arrrrrr….

Martinspire
Martinspire
1 maand geleden

Meer zielen, meer vreugd. Ik snap het idee achter exclusives maar zie liever zoveel mogelijk mensen van games genieten, ook al zitten ze bij team-blauw.

Spartan Jermano
Spartan Jermano
1 maand geleden

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Meer games zouden Cross-play moeten zijn! Ik zie ook wel de voordelen van meerdere consoles “AHEM KUCH KUCH NINTENDO SWITCH CAPTAIN K. ROOL AHEM KUCH KUCH”