Even kijken. 8 miljoen gedeeld door 100… dat zijn maar liefst 80 000 chicken dinners! Hopelijk geen plofkip, want dan wordt de game van de markt gehaald!

Zoals de PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) spelers onder ons al weten, is de 1.0 update live! Met deze update stapt PUBG uit de Preview-modus en is het nu een volwaardige game. We wisten natuurlijk al dat de game populair was, want eerder dit jaar meldde we al dat de game maar liefst 4 miljoen spelers had. Dat is nu dus verdubbeld in een half jaar tijd.

Wat zit er in de update?

Ten eerste is nu de map ”Sanhok” toegevoegd, een tropisch level die dit keer 4km bij 4km is en niet 8km bij 8km. Hierdoor is het minder ver lopen om elkaar te vinden en dus spannender door het aantal toenemende shootouts. Daarnaast zijn er nog items beschikbaar gekomen zoals de wapens QBZ en QBU en een prachtig nieuwe jeep!

”War mode” komt pas later deze maand. Hier speel je met twee teams van tien man tegen elkaar zonder een cirkel die kleiner wordt. Ook kan je hier gewoon respawnen. Kortom, team deathmatch.

PUBG bundels

Eerlijk is eerlijk, 8 miljoen is veel maar PUBG is natuurlijk ook door Microsoft bij de One X in een bundel verkocht en zelfs bij de One S. Kortom, in de 8 miljoen zitten ook mensen die de game een paar keer opstarten omdat ze ‘m hebben gekregen bij een console. Desalniettemin liegt een getal als 8 miljoen er niet om.

PUBG moe zijn

Begrijp mij niet verkeerd, ik snap dat de game populair is en leuk kan zijn voor velen. Maar met al deze mooie games op de markt zou je toch denken dat je een game als PUBG laat liggen? In de game ben je eerst een half uur aan het lopen, wapens verzamelen en de cirkel aan het bereiken. Daarna heb je misschien een minuutje een intense shootout waarbij je dood gaat of nog 5 minuten leeft om daarna alsnog dood te gaan. Of je hebt natuurlijk chicken dinner. ”It’s the thrill!” toch? Dat kan. Maar die ”thrill” zoek ik ergens anders wel waar ik niet alles telkens opnieuw hoef te doen.

Het is goed dat de volledige game nu eindelijk uit is in plaats van de gebrekkige Preview variant. Fans kunnen weer aan de slag. Op de redactie is er in ieder geval geen plaats meer voor PUBG. Wij gaan volop genieten van alle triple A-titels van het najaar.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments