We fantaseren vaker over potentiële nieuwe Halo games, maar dat deden sommige medewekers van 343 Industries ook en pitchte er op los! Waar moeten we dan aan denken?

De studio achter de Halo-franchise, 343 Industries, heeft de afgelopen jaren vooral gefocust op Halo: Infinite, terwijl Microsoft probeerde nieuw leven in de serie te blazen na de hobbelige rit die Halo 5 was. De lancering van Halo: Infinite en talloze teleurstellingen die daarmee gepaard gingen, hielp ook niet. Hoewel we grotendeels hebben genoten van de release van het team in 2021, klinkt het alsof we de afgelopen jaren veel verschillende Halo-stijlen hadden kunnen zien als 343 en Xbox wat meer ontvankelijk waren geweest.

Voormalig Halo-ontwikkelaar Kevin Schmitt reageerde op Twitter op de teleurstelling van fans over “Halo-ideeën die werden voorgesteld” in de loop der jaren maar uiteindelijk nooit groen licht kregen. Schmitt zegt dat er in de loop van 12 jaar “20-30 game-ideeën” zijn voorgesteld, waaronder “ODST” ervaringen. Hier is de post van de ontwikkelaar over het onderwerp:

Schmitt werkte aan Halo van 2011 tot 2023, terwijl 343 Industries zijn stempel drukte op de bekende Xbox-franchise. Je kan wel stellen dat het team in die jaren een heel andere richting had kunnen inslaan, maar helaas hebben ze zich tot nu toe voornamelijk gericht op hoofdreeksen (met uiteraard Master Chief in de hoofdrol).

Interessant genoeg begon deze Twitter-discussie met tweets over Helldivers 2, en hoe sommige ex-343-ontwikkelaars naar verluidt op een bepaald moment iets vergelijkbaars hebben voorgesteld – zij het natuurlijk in het Halo-universum. We weten niet of die beweringen waar zijn, maar met de enorme populariteit van de PS5- en pc-shooter op dit moment, kan je wel stellen dat Microsoft zoiets graag op het Xbox platform zou hebben!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties