Paniek in de gamewereld. Insiders wisten het zeker, Microsoft gooit de handdoek in de ring en stopt met het maken van nieuwe hardware. Tijdens de Xbox Podcast werd ons even duidelijk gemaakt dat dit allesbehalve waar is en dat we mogen uitkijken naar een hoop mooie, nieuwe dingen.

Het einde van Xbox was in zicht. Hun exclusieve games gingen naar de andere consoles, Microsoft zou geen heil meer zien in de consoles, kommer en kwel voor iedereen van team groen. Ja, er gaan enkele exclusieve titels naar de andere consoles gebracht worden, maar titels als Gears of War, Halo, Forza, Starfield en de nieuwe Indiana Jones gaan het niet zijn. Officieel weten we nog niet welke titels het wel zijn, alleen dat het twee wat kleinere titels zijn en twee live-service games. Onofficieel kunnen we melden dat dit zeer waarschijnlijk gaat om Hi-Fi Rush, Pentiment, Grounded en Sea of Thieves.

En dan het hardware gedeelte. Volgens de hoge bazen binnen Microsoft zijn de geluiden dat de stekker uit het Xbox-gedeelte getrokken gaat worden totaal niet waar. Integendeel zelfs.

Xbox consoles zullen een eersteklas ervaring blijven bieden voor gamers. Het is de plek waar je het meeste waar voor je geld en het meeste gemak krijgt. Het is de plek waar Game Pass een ongekende toegang tot een alsmaar uitdijende bibliotheek aan games biedt. En voor de duidelijkheid: Game Pass zal alleen beschikbaar blijven op Xbox-platformen.

Jeff Rubenstein, Xbox Senior Communications Manager

Dus nee, Xbox stapt niet uit de consolewereld. Het team is zich ook klaar aan het maken om tijdens de feestdagen aan het einde van het jaar enkele grote hardware aankondigingen te gaan doen. En net als bij Sony lijkt de focus nu ook al te gaan naar de volgende generatie.

Er komt spannende hardware aan die we tijdens de feestdagen gaan tonen. Daarnaast zijn we ook al volop bezig met de roadmap voor de volgende generatie. Waar we daar vooral mee bezig zijn is de grootste technologische sprong voorwaarts die je ooit hebt gezien tijdens een overgang naar een nieuwe console.

Sarah Bond, President of Xbox

Ik ben erg benieuwd naar wat die spannende nieuwe hardware dan gaat zijn. Een handheld wellicht? Of een ander tof innovatief iets. We moeten nog even geduld hebben, maar het belangrijkste dat we hier in elk geval uit mogen halen is dat Xbox helemaal nergens heen gaat en gewoon nieuwe hardware blijft maken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties